Livsgleder "Joys of Life"

God energi kommer ikke fra råtne epler

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Dårlige venner og sko for solskinnsdager eller kalles det godværsvenner»

Jeg hadde lyst til å skrive litt til dere i dag, og grunnen er at jeg i helgen hadde en opplevelse som gjorde at jeg skvatt til. En opplevelse som gjorde at jeg våknet, og med et fikk litt av tankene til morfar friskt i minne. Morfar sa alltid at dårlige venner er som sko for solskinnsdager. Han mente med det at vennene som bare var der når ting går bra, og ikke når livet gir en regnværsdag ikke er verdt å ha i sin innerste krets. Han var veldig oppmerksom på disse vennene som yngler rundt en mulig suksess, men forlater deg så raskt det kommer tegn til skyer, eller regn i horisonten. I morfar terminologi var disse vennene sko for solskinnsdager. De var bare i veien på alle andre dager enn de to dagene i året da solen skinte her til lands. Ellers gav de bare rot og trøbbel.

I helgen fikk jeg litt denne påminnelsen da jeg møtte på en guttegjeng som på død og liv skulle fortelle meg noe som jeg bare måtte vite. Det jeg fikk høre var på ingen som helst måte til min fordel å få vite. Tvert imot ødela det helgen min, og der informasjonen ble delt under påskudd av å være «kompiser» så kjente jeg raskt at jeg satt i regnet alene. Jeg kjente at gutta som jeg egentlig ikke kjenner annet enn at vi har felles kjente rett og slett hadde behov for å pisse på meg og min dag. De gav meg en verbal-promp og blåste den så hardt opp i ansiktet mitt at jeg har vært slått ut helt til i dag tidlig. Gutta tok innersvingen på meg fordi de visste hva jeg føler for en viss situasjon, og plutselig fikk de gleden av å slå meg verbalt i bakken. Kynisk, men effektfullt.

God energi kommer ikke fra råtne epler

Følelsen gav meg umiddelbart tanker om morfars ordspråk. Følelsen gjorde også at jeg mer enn noengang innser at suksess i livet, og da mener jeg enten den kommer i kjærlighet, jobb eller fritidssysler er som en finger i øyet på enkelte, og da kommer ondskapen frem slik vi kjenner den fra filmer av det litt mørke slaget.

Den samme følelsen fikk jeg virkelig smake på kroppen da jeg signerte sluttpakke hos en tidligere arbeidsgiver. Det å gå fra å være «top of the pops» til å bli sluttpakke-brun på en to svisj bidro til at en masse venner var borte. De sa visst at jeg var utgått på dato, og ferdig i næringslivet. Så feil kunne de ta. Jeg er her fortsatt. Snart ti år senere.

Du skal aldri avskrive et menneske.

Når jeg nå sitter med lunsj, og en god porsjon kaffe i koppen fra den nye Nespresso maskinen min, og reflekterer over gårsdagens hendelse, så ser jeg mer enn noengang at menneskene rundt meg kommer i to kategorier. De ekte vennene, støttespillerne samt følgerne, og de utspekulerte som egentlig ikke vil meg godt. De vil bare ta del i solskinnsdagene. Også kalt solskinns-vennene! Solskinnsvennene kan egentlig ikke kalles venner. Venner er der i tykt og tynt. Ekte forsvinner ikke av litt motbør.

For 2018 har jeg lovet meg selv mer livskvalitet, og mindre livskvantitet. Jeg skal leve mindre kaotisk enn i fjor og nyte det å date «drømmedama», gjøre «drømmeprosjektene», og skrive boken som jeg alltid har drømt om å skrive.

Når vi først snakker om bok!

Mens jeg nå sitter her og går gjennom de siste dagers kommentarer og mailer så innser jeg at jeg trenger kvelden på å gå gjennom alle mailer og svar fra dere på «Bok-gruppen» min. Nok en gang er svarene så mange at det å velge i seg selv er et luksusproblem. jeg tar med meg i-landsproblemet mitt til middag i kveld. I morgen har jeg en komplett inputt-gruppe.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Med det sagt; Stay safe godtfolk.