Livsgleder "Joys of Life"

Fruktdietten FGP – sunn, enkel og effektiv!

Fruktdietten eller FGP står for «Fruit, greens and proteins».Den sunneste dietten og kanskje den enkleste? Man kan spise hvor mye man vil når man vil. Man stilner søtsug med deilige frukter. Man slipper å stå mye på kjøkkenet for å lage innviklet mat. Raskt mat er alltid tilgjengelig på nærmeste matbutikk. Man setter fart på forbrenningen. Kjenner økt energi og mindre behov for søvn. Man kan spise (nesten) hva man vil 1 gang om dagen.

Fruktdietten går ut på at man skal spise mest mulig rå mat ved å bytte ut alle måltider om dagen med for det meste frukt men også grønnsaker, utenom ett måltid (f.eks. middagen).  Dette kan høres vanskelig og umettende ut. Men det er det ikke! Man kan nemlig spise så mye frukt man ønsker når man ønsker det gjennom hele dagen. (Og JA, men går ned i vekt likevell for fruktsukkeret går rett gjennom kroppen når det ikke kombineres med fett.)
Til middag kan man spise et fettfattig måltid med proteiner. F.eks kjøtt/fisk/skalldyr eller soya med en salat.Når en ser på vekttap, er det nyttig å klassifisere matvarer inn i to kategorier: Høy konsentrasjons mat og lav konsentrasjons matvarer. Kjøtt, melkeprodukter, korn, og det meste av hurtigmat er svært konsentrert i kalorier. Frukt og grønnsaker er derimot høy i vanninnhold og fiber, noe som gjør dem langt lavere i kalorier. Med andre ord trenger du ikke å spise mindre mat, bare spise mer av lav konsentrasjonsmat kategorier.I begynnelsen spiser de fleste ikke nok rå mat for å få med de nødvendige daglige kalorier, fordi de er vant til å spise konsentrert tilberedt mat. Du må spise et større volum av frukt og grønnsaker for å oppnå samme mengde kalorier som du gjør fra vanlig mat, fordi frukt og grønnsaker er ikke så tett på kalorier. De inneholder en betydelig mengde vann og fiber, pluss andre næringsstoffer som kroppen trenger. Det er fornuftig at de fleste spiser mest frukt (for å få i seg nok kalorier), men med store salater regelmessig for å få et balansert nivå av mineraler som natrium, kalsium og magnesium.
Du finner kalorikalkulatorer på nettet som kan hjelpe deg med å finne ut hvor mange kalorier du bør innta hver dag.Som et eksempel la oss si at du skal spise 2000 kalorier per dag. En middels banan har ca 100 kalorier, en stor honningmelon har 500 kalorier, en medium fersken har 70 kalorier, og en stor salat uten søte frukter har 150 kalorier. For å bruke 2000 kalorier ville du måttet spise f.eks. en stor honningmelon til frokost (500 kalorier), så en smoothie med 8 bananer (800 kalorier) til lunsj, 8 fersken (560), og til slutt en stor salat til middag (150). Dette ville gi ca 2000 kalorier.Den kanskje største fordelen med FGP er at du slutter å misbruke kroppen din med giftig avfall som den må bruke energi og krefter for å rense bort. Deretter eliminerer du forstoppelse, og avføringens tid til å komme ut forkortes til 24 timer eller mindre. Da unngår du opphoping av giftstoffer fra tarmen. Mange har avføring som bruker 72 timer eller for å komme ut av tarmen, og i løpet av denne tiden ligger maten å gjærer og råtner. Dette resulterer i gass og ubehagelige lukter.
Personer som spiser mye rå mat opplever vekttap, rene bihulene, bedre pust, bedre søvn, renere hud, eliminering av slimete utflod, økt energi, økt mental klarhet og renere blod som kan bedre transportere friskt oksygen til alle cellene i kroppen. Mange slutter å få forkjølelse, influensa, hodepine, generelle smerter i kroppen, kviser og blir kvitt problemer som diabetes og candida.

Gi gjerne FGP en sjanse i fulle tretti dager, og ikke bare vil du ha mistet vekt og år av oppbygde giftstoffer, men du vil ha brutt matavhengigheten, slik at du kan fortsette å gå ned i vekt til ønsket vekt stabiliserer seg.
Du vil aldri se på maten på samme måte og vil ha en mye bedre forståelse av kroppen din, noe som er nøkkelen til varig vektkontroll.

På FGP fruktdiett kan man spise hvor mye deilig frukt man vil så ofte man vil.

Les mer om fruktdietten her.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *