Livsgleder "Joys of Life"

Fra Albert til Pilotfrue

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kjære leser, jeg er tilbake i Oslo etter noen dager med surf og kos under solen på Kanariholmen. Jeg er tilbake i Oslo til travle dager med løping og jobbing høyt og lavt. Løping og jobbing mens det evige storbymaset dundrer rundt meg som en slags fabrikk fra den tiden da alt skulle være industrielt. Industrielt og møkkete.

I dette kaoset av by-lyd og stress innser jeg mer enn noe annet sted at jeg er heldig som får gjøre det jeg gjør i hverdagen.

Risikoanalyse, TV og blogg er som en drøm på ulike sett. Jeg har på mange måter skapt min egen jobb. Min egen hverdag, og ikke minst så lever jeg som jeg virkelig ønsker gjennom de ulike prosjektene jeg får gjøre. Det er et massivt privilegium.Et privilegium som gjør at dagen må starte tidlig. I startet dagen på Albert Bistro 07.30 med en dobbel espresso og avisen. jeg liker det best sånn. I kveld avslutter jeg dagen med å se serien vår Svindeljegerne på TV3 klokken 20.30. Det er gøy at selv ikke vi som programledere har sett det som kommer før det er på skjermen.

Det å leve med hånden på pulsen er det jeg hele tiden forsøker å gjøre i hverdagen. Leve med rytmen av byen til taktene av alle gjøremål. Leve slik at jeg er i stand til å surfe med innfall og muligheter som måtte dukke opp selv om jeg har en langsiktig plan og en full timeplan. Slik fikk jeg skviset inn det å gjøre tv i en allerede full kalender. På samme sett har jeg fått hentet ut mange gode blogg-ideer mens jeg har vært på farten. Det handler om å observere mens man gjør, og å tillate seg å handle basert på bevegelser i omgivelsene. Målrettet og bevisst på hvor man skal, men fleksibel nok til å tørre tenke utenfor planen og se hvor man er. Handle basert på muligheter i landskapet.

Når det gjelder mål og nye prosjekter så er det lenge siden jeg sluttet å fortelle omverden hvor jeg ser veien videre. Det er lenge siden jeg delte ideer og tanker før jeg vet 100% at de blir satt ut i livet. Grunnen er nemlig at vi mennesker har det med å ta livet av hverandres drømmer og mål. I vår iver etter å leke livs-doktorer for hverandre er vi ofte så kyniske i vår kritikk at vi i god mening tar livet av kameratens mest kreative ideer og innfall lenge før de er satt ut i live.

Dette lærte jeg mye om da jeg startet RIG med kollega Preben, og i enda større grad da jeg begynte å jobbe med ideen om risiko-TV. Heldigvis landet begge disse to prosjektene. Et prosjekt som ikke landet var romanen jeg skrev, og nesten fullførte før jeg lot omverdens kritikk gå såpass inn på meg at jeg skrotet 300 sider med manus. Jeg mistet troen på boken min fordi alle forklarte meg at jeg ikke kunne skrive en bok. Jeg burde ikke latt dem knekke meg.

Den feilen gjør jeg aldri igjen. Før eller siden skal jeg stå i bokhyllen til i alle fall en håndfull nordmenn. Jeg lover!

Når det gjelder kveldens gjøremål så gleder jeg meg til å se Pilotfrue på Svindeljegerne. Pilotfrue og jeg hadde hyggelig prat og selv om hun ble lurt til å lure andre så tok hun det hele fint. Som blogger er det lett å gå i denne anbefalings-fellen. Spesielt om man gjør mange jobber for ulike aktører og anbefaler alt fra sminke til kostholdsprodukter.

For meg har aldri slik markedsføring vært et tema men så lever jeg ikke av å blogge heller da.

Nei, kjære godtfolk. Jeg håper at dere som meg får med dere litt svindlerjakt så kan dere jo gjøre unna alle andre gjøremål før eller etter. jeg satser på en sen treningsøkt.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

19511579_10154834431853517_3924448419829142954_n-5799798