Livsgleder "Joys of Life"

Foredrag

RISIKO eller MOVIVASJONSFOREDRAG fra KJELL-OLA KLEIVEN

Foredrag for 2017/2018

Mine foredrag finner du også hos Athenas

I 2018 gjør jeg også åpne foredraget «Mitt beste jeg» land og strand rundt. Disse selges her

 • NAIVE NORGE
 • MITT BESTE JEG
 • SVINDLERJAKT

«Det å kombinere en skremmende rundreise i risikoens verden med ren underholdning har resultert i foredraget Naive Norge.

De siste årene har jeg vært på veien mer eller mindre sammenhengende med foredraget Naive Norge. Den 45 minutter lange seansen tar for seg nordmenns forhold til risiko fra påskefjellet og skrekk-påsken 1967 til hendelser som Breivik, In Amenas, og moderne trusler som falske identiteter, CEO-svindel og cybercrime.

Du kjenner kanskje allerede at det knyter seg i magen?

«Foredraget så første gang dagens lys i 2015 og det oppdateres fortsatt daglig med nye hendelser fra virkeligheten. Derfor vil Naive Norge alltid være tidsaktuelt, og skremmende»

Vi er alle utsatt i en verden der bandittene ikke lenger skyr noe som helst. I en verden der vi alle bruker moderne teknologi som vi ikke alltid forstår eller kan bruke på et forsvarlig sett. I en verden der skillene mellom god og dårlig, eller slem og snill er visket ut.

La meg ta dere med på innsiden.

Naive Norge referanser finner dere på https://www.kjellolakleiven.no

Foredraget egner seg godt til leder-samlinger, kick-off, kundeseminarer og andre arrangementer der moderne teknologi og besvisstgjøring står i fokus.

Blant annet kan jeg by på;

 • Historien om mitt falske pass
 • Hacking av pass, og kjøp av identitetsskapende tilleggstjenester
 • Sosiale-medier og nettvett
 • Den digitale hverdagen og risiko
 • Hacking av PC og nettbrett
 • Dumskap satt i system
 • Ran på høylys dag
 • Sannheten om påskefjellet
 • Overvåkning og informasjon-styveri
 • Ny teknologi og trusler
 • Kreative tester av systemer og rutiner
 • Svindelskole for mannen i gata
 • Terrorfinansiering
 • Hvitvasking
 • Flysikkerhet

Og mye, mye mer

Noen referanser for Naive Norge følger.

«Kjell-Ola Kleiven er stilsikker, underholdende og utfordrer betalingsbransjen med sin kunnskap og teft. Meget gode tilbakemeldinger fra deltakere. Anbefales!» 
Baard Persson Vaage CAC Betalingskonferanse 2015 – LATTER Aker Brygge

«Vi engasjerte Kjell-Ola til å bidra med foredraget Naive Norge på vårt reiseseminar. Det ble et passe lettbent, men tankevekkende og relevant, bidrag etter noen mer fagtunge innlegg. Nesten 90 % av deltakerne ga Kjell-Olas opptreden toppscore i evalueringen som ble gjennomført i etterkant». 
Lars Bugge, markedssjef i Tradebroker

«Kleiven underholdt og skremte publikum ved et av våre kundearrangement. En passe dose humor og bevisstgjøring rundt de ubehagelige sannhetene vi ønsket ikke stemte.» 
Peter Øvrelid, banksjef Nordea Viken

«Security Community ble 10. mars 2016 arrangert for sjette gang med stor suksess. Arrangementet inkluderer en faglig speedtaing deltakerne i mellom. I tillegg er det en foredragsdel der Kjell Ola Kleiven var en av tre foredragsholdere. Han holdt et inspirerende foredrag om «Naive Norge» med fokus på hvor lett er det å lure til seg offisielle goder og papirer, bare man fremstår troverdig nok. Her ble det mange aha opplevelser og gode eksempler på hvor lettlurte vi er. 
Øyvind Halnes, kommunikasjonssjef i Stanley Secuirty.

«Naive Norge gir en lettere humoristisk tilnærming til et viktig og relevant tema som angår oss alle. Kjell-Olas noe ironiske fremstilling av naive nordmenn er mer treffende enn man liker å tro. Fin avslutning på vår årlige GRC-konferanse!» 
Ellen Brataas, generalsekretær i Norges Interne Revisorers Forening

«Vi engasjerte Kjell Ola til vårt Mobilitetsforum. Vi ønsket å ha underholdning på kvelden som var relatert til agendaen. Foredraget Naive Norge innfridde og sørget for at alle i salen fikk dra på smilebåndet gjentatte ganger. Foredraget ga også rom for ettertanke og skapte en del interessante diskusjoner utover kvelden» 
Lasse Grøndal,Regionsdirektør, Nordialog 

Teknologiutviklingen i verden går utrolig fort og det kan være vanskelig å henge med. I offentlig sektor er det høyt fokus på digitalisering. Det er derfor viktig at medarbeiderne har god oversikt over de positive og negative sidene. Kjell-Ola ga oss et dagsaktuelt og interessant innblikk i baksiden av digitaliseringsmedaljen. Fremføringen var løs og ledig og poengene var konkretisert ved eksempler. Vår kompetanse på dette området er helt klart økt som følge av Kjell-Olas foredrag.

Gunnar Schjønsby – Nestleder – Skatteetatens Juristforening

Kjell-Ola Kleiven var en av en av hovedattraksjonene på FIBERDAGEN 2015 med sitt foredrag om «Naive Norge». I en agenda med sikkerhet i fokus bergtok han publikum med faktiske eksempler på hvor lett vi alle kan bli lurt, og kanskje allerede er blitt ført bak lyset. Kleiven sjokkerte også mange da han synliggjorde hvor hvordan den digitale verden setter vår sikkerhet i fare som privatperson, arbeidstaker og uavhengig av bransje. Med Kleiven på agendaen fanger du garantert ditt publikums oppmerksomhet. 

FIBERDAGEN er telecom bransjens største konferanse, arrangert av Broadnet AS for over 1000 mennesker i Chateau Neuf i Oslo. Jørn Slåtten, Fiberdag-general og ex. VP Marketing&Communications Broadnet