Livsgleder "Joys of Life"

Fem ting den oppvoksende generasjon vil gjøre bedre enn deg og meg – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Tenk å være to og et halvt år gammel i 2017. Tanken er kanskje rar i seg selv, men når jeg ser på guttungen som sitter hjemme og ser på meg så skjønner jeg at dagens toåringer er noe helt annet enn da jeg selv var to. Dagens toåringer kan betjene mobiltelefoner, og nettbrett. De kan skru av og på TV eller stereoanlegg uten problemer, og om de vil så styrer de både downlights og klimaanlegget i huset også.

Da jeg selv var to år gammel så erindrer jeg at de mest avanserte jeg gjorde var å bygge Lego, eller leke med Playmobil. Sagt med andre ord, så er fremtiden for den oppvoksende generasjon utrolig spennende og der jeg ser egne begrensninger i egen forståelse av teknologi rundt hvert hjørne så vil trolig poden hjemme se muligheter i alle de samme dingsene.

Her er min topp 5 liste over ting dagens oppvoksende generasjon vil gjøre bedre enn deg og meg:

  1. Forstå konsekvensen, og bruken av sosiale-medier. De vil helt sikkert unngå blemmer som å poste bilde av middagen sin, eller den siste treningsøkten på Facebook fordi generasjon IQ forstår at slik bruk ikke er spennende for andre enn dem selv
  2. De vil garantert forstå at falske profiler som tar kontakt i sosiale-medier er nettopp ja «Falske-profiler», og dermed unngår de å gå i samme fella som pappa eller farfar. Kanskje vi til og med er den siste generasjonen som går fem på når det gjelder dating-svindel.
  3. Den oppvoksende generasjon er den siste generasjonen som kommer til å vokse opp i det jeg i dag kaller «tillits-samfunnet Norge». Grunnen er ganske enkelt at vi er i ferd med å få så mye nye trusselbilder som vår historiske barriere i geografisk plassering i utkanten av verden ikke kan beskytte oss mot. Den oppvoksende generasjon vil i motsetning til i min barndom måtte låse hus-døra, bruke malware beskyttelse på telefon, og nettbrett samt tenke sikkerhet i alle livets situasjoner. Også på digitale flater.
  4. Den oppvoksende generasjon vil tenke mye mer globalt i alt de gjør. Landegrenser har for dem langt mindre betydning enn for deg og meg. Ikke minst fordi verden i 2017 er global, og språk er vår tids mest verdifulle valuta.
  5. Den oppvoksende generasjon vil måtte ta yrker som ikke finnes enda, og der din og min jobb mest sannsynlig er erstattet av roboter om få år så vil de unge se muligheter. Jobber som for oss virker nærmest som «Science-fiction» vil for poden være like naturlig som det er for deg å ha et Skype-møte.

Tror du meg ikke? Spør din bestefar om hans drøm var å bli webmaster som barn. Tiden, og utviklingen preger oss mer enn vi klarer å ta innover oss.

Relatert

Share: