Livsgleder "Joys of Life"

Favoritten New York cheesekake på Oreo bunn

Hei hei! Håper dere hadde en fin dag i år! Jeg serverte ostekake til kaffen. Kan ikke lage glutenfri kvæfjordkake hvert år ? Det er ikke så ekstremt lenge siden sist jeg postet en oppskrift på new york cheesecake, men en god ting kan ikke gjentas for ofte. Her kommer en ny variant av favoritten som lages på en bunn av Oreo kjeks. ?

New york cheesecake med oreo bunn

★ Fyll:
400g Kremost (Philadelphia)
100g rømme
70g sukrin
2 egg
1 ts sitonsaft
1/2 ts sitronskall
1/2 ts vanilje ekstrakt eller litt essens

★ Bunn:
12 Oreo kjeks
50g usaltet smør

Tips:

Melkefri? Bruk vegansk alternativ til kremost, rømme og fløte.

Veganer/eggfri? Nå bruker jeg egg i denne ostekaken, så den er ikke vegansk selv om du erstatter alle melkeproduktene med feks. soya rømme og kremost og havrefløte. Om du vil lage en vegansk ostekake kan du prøve å erstatte eggene med non-GMO soya- eller solsikke lecetin. 2 ss lecetin erstatter 2 egg. Du kan også erstatte egg med tofu. Blend opp ca 125g tofu i en blender til den er kremet som erstatting for 2 egg.

Du kan bruke disse veganske oreoene.

Alternativer til Oreos:

  • Oppskrift på hjemmelagde oreos finner du her. De er uten sukker, melk og gluten.
  • Oreos uten peanøtter, gluten og melk/laktose finner du her.
  • Oreos uten kunstige tilsettningstoffer, fargerger og smak her.
  • Økologiske oreos uten herdede oljer og transfett her.
  • Alle mine Oreo-relaterte oppskrifter finner du her.
  • Har du ikke Oreo kjeks eller vil lage en annen type kjeksbunn kan du bruke ca 80 gram av andre kjeks som mariekjeks.

Slik lager du ostekaken:

Forvarm ovnen til 160 grader.

Åpne oreo kjeksen og fjern fyllet inni. Hell kjeksen i en pose. Zip-lock poser er perfekte å bruke for de er litt tykkere enn brødposer og fryseposer. Knus kjeksen, gjerne med en kjevle. Du kan alternativt bruke en food prosessor.

Bland oreokjeks-smulene med romtemperert usaltet smør. Press denne deigen ned i bunnen av en 18 cm springform.

Myk opp kremosten ved å varme den litt (ca 1 min) i mikroen. Har du ikke det må du i alle fall sørge for at den er romtemperert.  Visp opp kremosten med elsktrisk visp sammen med fyllet til oreoene. Tilsett sukrin, rømme, egg, sitronsaft, revet sitronskall og vanilje essens eller vanilje ekstrakt. Bland til en klumpfri røre.

Smør litt smeltet fett eller olje på innsiden av formen. Hell så fyllet over oreo-bunnen.

Sett kaken i en langpanne, og hell litt vann i langpannen.  Du kan også sette kakeformen i en større kakeform eller paiform med litt vann. Stek kaken i 50 minutter til en time på 160 grader, eller i 40 minutter på 170 grader.

Avkjøl i kjøleskap over natten slik at kaken setter seg. Server kaken som den er med litt knuste oreo kjeks eller sjokoladebiter. Håper det smaker ?

Ønsker dere alle en kjempefin dag videre! ? Jeg har bursdag på Fredagen, så gleder meg til det! Wuuhu! ? Som vanlig kan dere følge meg på Instagram

Leave a Comment

Your email address will not be published.