Livsgleder "Joys of Life"

Falsk påske-kampanje lopper deg nå – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Falske Facebook-sider er god svindler-butikk»

Kjære lesere, om noe virker for godt til å være sant, så er det nok også det!

I disse dager er flere Facebook-sider som utgir seg for å kunne tilby helt unike påsketilbud med på å lure flere av oss her til lands, og nå skal jeg fortelle deg hvordan og hvorfor.

Tidligere har jeg skrevet om banditter som stjeler Facebookprofilene til individer for deretter å misbruke disse til lyssky aktiviteter, men det er ikke bare privatpersoner som misbrukes. I den senere tid har en rekke anerkjente selskaper avslørt falske sider som utgir seg for å offisielle støttesider for deres merkevarer. Disse har i enkelte tilfeller klart å tiltrekke seg flere tusen følgere, som tror at de følger bedrifter som Ikea, Apple, Microsoft, Helly-Hansen eller Armani. Sidene som er ren svindel har i realiteten helt andre bakmenn enn selskapene som de utgir seg for å være.

Det har seg nemlig slik at følgere i 2017 er en verdifull handelsvare, og sider som misbruker tilliten som en kjent merkevare har i befolkningen har lettere for å raskt bygge en større «following».  Når bandittene har klart å bygge en gruppe individer som følger sine favorittmerkevarer så misbrukes tilliten på ulike sett.

Blant de vanligste er;

  • Informasjonen om gruppens følgere selges.
  • Gruppen blir misbrukt til å pushe falske kampanjer.
  • Gruppens medlemmer blir lurt til å oppgi personalia i bytte mot premier (ID-svindel/kredittkort svindel).
  • Gruppens følgere blir utsatt for Spam.
  • Gruppens følgere blir lurt til å verve medlemmer som igjen blir utsatt for punktene over.

Når slike bedriftsprofiler setter i gang så har de egentlig en ganske så enkel jobb. Sidene er nemlig i de fleste tilfeller rene kopier av de originale sidene som de utgir seg for å være og både bilder, logoer og tekst stjeles gjerne fra originalene.

I sidenes navn gjøres det små avvik fra originalene som du ved første øyekast ikke oppdager. Grunnen er ganske enkelt at du og jeg i gleden over å ha funnet favorittmerkevaren på nett tenker på alt annet enn at det å følge en side kan være lurendreiere, og derfor skal du få noen tips på veien.

De fleste sider som er av falsk art har ikke klart å opparbeide seg en stor følgermasse enda, og selv om det finnes falske sider med noen titusen følgere så er både antall «fans», og etableringsdato for siden gode steder å begynne hvis du mistenker at en side er falsk.

Andre gode tegn å benytte seg av er en gjennomgang av følger massen, og aktive følgere på siden. Falske sider har nemlig svært ofte mye utenlandske følgere fordi bandittene har kjøpt fans. Kjøpte fans kan ikke kommentere, eller like på samme måte som ekte fans så derfor vil slike sider ofte ha mindre aktive brukere.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Om du oppdager en slik side så er det første du gjør å varsle Facebook.

I tillegg ville jeg ha tipset selskapet slik at de kan få siden fjernet. Det er nemlig en direkte sammenheng mellom hvor lenge en side får være aktiv og hvor mange den klarer å svindle. En svindlerside har nemlig omvendt datostempel.

I svindelverden snakker vi ikke om «best føre», men «best etter». En side som har overlevd sitt første hele år på Facebook kan svindle langt flere enn en nyetablert side. Det handler om å bygge fartstid for bandittene, og det skal vi sammen stoppe.

Å varsle er å stoppe!

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; MIN FACEBOOK!

416026-7-1431012333107-4517846

www.kjellolakleiven.no

TAKK FOR BESØKET!

Tips til bloggen kan sendes til post@kjellolakleiven.no

Alt godt herfra og stay safe!

Relatert

Share: