Livsgleder "Joys of Life"

Er bompenger nasjonen, eller lokal-Norges største problem?

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

60233385_10156508874683517_8766115593590931456_n-5827550

Ingen politker men vi skal ta ivareta våre synspunkt og meninger – stem folkens!

Jeg er ingen politiker, og det har jeg ingen lyst til å bli heller, men jeg er en fyr som liker å stemme ved valg, og slik skal det være. Det å stemme ved valg er det som ivaretar demokratiet på et bra sett og grunnen er ganske enkelt at vi å unnlate å stemme indirekte lar stemmer fra folk som kan mene noe helt annet enn oss selv få bestemme. Det å stemme er selve essensen i demokratiet, og derfor setter jeg meg også ned og følger med på det som ruller over skjermen, eller gjennom avisene av politiske debatter og budskap når valgkampen først er i gang. Vanligvis gir dette meg en god grunn til å velge et parti, men årets valg er unntaket. Det kan synes som om det eneste som diskuteres er bompenger, og atter bompenger. Det kan synes som om de store partiene som mener noe om annet enn bompenger er i ferd med å gi bort alt av fornuft til partier som bare, eller delvis mener noe om bompenger, og slik kan vi ikke ha det. Folkens, bompenger er som valgmat en felle!! Når valget er avgjort, og har tippet en eller annen vei så sitter dere der med skjegget i postkasse om dere lar bompenger avgjøre valg av parti.

Det samme gjelder andre populistiske enkeltsaker som egentlig ikke betyr noe. Politisk skaper det sikkert kortsiktig gevinst for enkelte, men det øker ikke livskvaliteten til noen her til lands.

Det er ikke i-landsproblemet bompenger som redder eldreomsorgen, som gir oss bedre politi, finere veier eller bedre skoler. Det er ikke bompenger som gir deg og meg god økonomi, eller gode fremtidsutsikter. Det er ikke for eller mot bompenger som gir barna våre en fremtid heller, og i alt dette maset om bompenger eller ikke bompenger så glemmer både riksmedier, lokale medier, og politkere at nasjonen Norge har så mye viktigere ting å diskutere. Nasjonen Norge er ifølge egenreklamen verdens rikeste land, men fortsatt har vi politi som klager over for lite ressurser. Vi har sykehus som ikke evner å gi alle som venter den behandlingen som kanskje forventes hjelp, og da har jeg ikke engang begynt å si hva jeg mener om den nærmest totale nedleggelsen av forsvaret, eller politiets henleggelser av saker.

Greit nok, så er ikke alt dette lokalpolitikk, men det er jo ikke så mye bedre om vi bruker min hjemby Oslo som eksempel. Selv om jeg er opptatt av miljø, og bruker bil svært lite så er jeg opptatt av bil og transport, men det finnes så mye som betyr mer. Ikke minst politisk! 

Som en samfunnsengasjert borger av nasjonen Norge som bryr meg om hvordan skattebetalernes penger ivaretaes finner jeg det helt forkastelig at vi sløser bort et helt politisk valg på samtaler kun om bompenger. Gi oss heller noen nye tanker om hvordan grønt, bløtt eller rødt kan gjøre Oslo,  Bergen, Trondheim eller andre plasser litt bedre enn de er i dag. Gi oss løsninger på lokale problemer som virkelig betyr noe for individet og samfunnet. Ikke bare enda en populistisk enkeltsak. Gi oss noe som gjør oss som nasjon, og lokalsamfunn litt smartere.

Med eller uten bompenger. Regninga for alt her i verden må vi ta på den ene eller andre måten uansett. Det gjelder også biler og miljø.  Bom eller avgifter, og skatt. I praksis blir de samme sak.

Godt valg.