Livsgleder "Joys of Life"

Eplecidereddik for fibromyalgi, revmatisme, smerter og autoimmune sykdommer.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Det er ofte en årsakskjede som ligger til grunn for smertesyndromer, autoimmune sykdommer og sykdommer som gikt, leddgikt, fibromyalgi, muskelkramper, revmatoid artritt etc.

Irritabel eller lekk tarm har visst seg å være den første delen av en slik årsakskjede. Når tarmtottene er skadet og har for store mellomrom mellom dem, kan giftstoffer sive ut i kroppen. Dette er spesielt alvorlig ved tung kost som kjøtt, gluten og stivelse. Noe av denne tungfordøyelige maten kan bli liggende i små lommer på siden av tarmen i flere måneder og råtne der. Da vil ødeleggelsen fra en lekk tarm være enda større ettersom det som siver ut er enda mer giftig en saft fra ren, fersk og rå mat. I henhold til The Royal Society of Medicine i England, har så mye som 90 % av alle kroniske sykdommer sin årsak i problemer med fordøyelsessystemet. Og fibromyalgi er ikke annet unntak.

En av grunnene til at hjernen ikke klarer å filtrere bort fibromyalgi-smerter (som gjør at man får mere vondt en mange alvorlige sykdommer), er nettopp det at hjernen ikke får nok tilførsel av aminosyrer. Dette fordi kroppen ikke klarer å ta opp nok næring fra tarmen. De fleste fibromyalgi-pasienter har en historie med mye mage- og tarmproblemer.

Eplecidereddik stimulerer enzymaktiveringen og gir dermed effekt allerede i begynnelsen av mage-/tarmkanalen. Den kan også hjelpe til med å skape et ulevelig miljø for den vonde candida-soppen som er med på å ødelegge tarmen.

En annen årsak i årsakskjeden til slike sykdommer; kan være en ubalanse i systemet som forårsaker acidose (syreforgiftning som oppstår når pH-verdien i blodet er lavere enn 7,36). I klartekst betyr dette at din pH er ute av balanse og kroppen din prøver å komme tilbake i balanse på den måten kan. Løsningen er å hjelpe kroppens pH tilbake til det normale ved å innta alkaliserende matvarer.

Eplecidereddiken hjelper til med å bidra til å skape en alkalisk tilstand i kroppen ved å stimulere fordøyelsesenzymer, inkludert bikarbonat, som er utskilt av bukspyttkjertelen. Dette svært alkaliske stoff nøytraliserer den sure eddiken og magesyrer som da bidrar til å balansere pH’en.

Anekdotiske bevis og kliniske rapporter tyder på at eplecidereddik lindrer leddsmerter, syre i magen, hodepine, gikt, muskelkramper og leddgikt. Eplecidereddik er kjent for å være spesielt nyttig i lindring av akutte gikt- og fibromyalgiangrep.

Noen tror også at de nærende sporstoffer i eplecidereddik er viktig for å hindre «oksidativt stress.» Oksidativt stress, også kjent som OS, er et negativt resultat når oksygen som brukes til energi omdannes til skadende «frie radikaler.»
Nye studier støtter ideen om at oksidativt stress bidrar til den tretthet som er forbundet med fibromyalgi.
Så da virker det som om eplecidereddik kan hjelpe en til å lindre noen av tretthetssymptomene i tillegg til smertene som har en tendens til å gå hånd i hånd med fibromyalgi og andre syndromer.

Les mer om bivirkninger og dosering her.

Bruksmåte VIKTIG!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Bruk bare rå, økologisk eplecidereddik kjøpt på helsekost! (Koster rundt 40 kr for en stor flaske her i Norge.)
Den er lyse gul-brun og ofte ufiltrert og upasturisert med mørkt “fruktkjøtt” liggende i bunnen av flasken.
De beste er de det står “Mother” på flasken. Mother består av enzymer av tilkoblede proteinmolekyler med levende næringsstoffer og gode bakterier. Det ligner litt på «Mother» som er i Kombucha te.
Klar eddik i vanlige matbutikker er behandlet, og mangler mange av de fordelene som rå eplecidereddik har.

Eplecidereddik i tablettform anbefales ikke, da innholdet og kvaliteten varierer veldig. En studie fra 2005 viste at ingredientslisten på flere pakker ikke samsvarte med innholdet. Det er også fare for at kapsler med ren eddik går i oppløsning i halsen og da forårsake alvorlige syreskader der.

2 thoughts on “Eplecidereddik for fibromyalgi, revmatisme, smerter og autoimmune sykdommer.”

  1. Pingback: Apple Cider Vinegar – Wonder Medicine? - Livsgleder.com

  2. Pingback: Eplecidereddik – vidundermedisin? - Livsgleder "Joys of Life"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *