Livsgleder "Joys of Life"

Enkel, sunn og rågod “cookie dough”!

Hei hei! Håper du har en fantastisk dag så langt! <3 I dag skal du få en oppskriften på nydelige sunne “cookie dough”, eller kakedeig topper. Godbitene skal ikke stekes (det er jo kakedeig tross alt), så de er veldig raske å blande sammen. Oppskriften er fleksibel, og bitene kan lett lages sukkerfri, glutenfri, nøttefri og vegansk. Dere som har fulgt meg en stund kan kanskje huske at jeg tidligere har postet oppskrifter med ingredienser som i bunn og grunn er helt lik en sammensatt havregrøt. Ta en titt på havrebrownie med kesam og banan og havregrynsmuffins med sjokoladebiter. Disse kakedeig toppene kan godt erstatte havregrøten. Forandring fryder ?

Rågode kakedeig topper

70g havregryn, malt til fint mel
2 ss usøtet eplemos eller annen mos
1 ss frø- eller nøttesmør
1 ss olivenolje eller smeltet kokos- eller kakaosmør
1 ss fibersirup eller lønnesirup
1-2 ss vanilje proteinpulver*
1 ts vanilje ekstrakt
Til pynt: Noen ruter valgfri sjokolade eller sukrinmelis glasur

Slik lager du godbitene:

Mal havregryn til mel i en blender. Tilsett så alle ingrediensene i en bolle. Rør sammen, og kna med hendene. Deigen skal danne en rullbar klump. Er den for tørr, tilsett mer fuktighet, feks 1 ts olje, og er den for våt tilsett mer tørrvare. Rull kuler med fuktige hender eller bruk en fuktig iskrem eller kakedeig skje eller lignende for å lage porsjoner.

Pynt med smeltet sjokolade eller glasur om ønskelig. Det gjør du enkelt ved å smelte noen ruter sjokolade i vannbad, eller blande sukrinmelis med en eggehvite, litt valgfri melk eller vann. Avkjøl i kjøleskap, eller spis med det samme.

Tips og bytteliste:
*Kakedeig bitene inneholder havregryn, så de lages lett glutenfri ved å bruke glutenfrie gryn. DU kan også bruke mandelmel om du vil lage en lavkarbo variant, eller blande havregryn og mandelmel.
* Det er enkelt å variere oppskriften: Jeg har brukt usøtet eplemos, men du kan bruke most søtpotet, potet eller kanskje banan. Husk at de ulike ingrediensene kan sette ulik smak og farge på resultatet.
*Smøret jeg bruker er mandelsmør eller solsikkefrø smør for en nøttefri variant. Du kan prøve andre nøtt- og frøsmør etter smak.
* Jeg liker å bruke fibersirup for å lage sukkerfrie topper, men du kan godt bruke lønnesirup eller lignende.
*Har du ikke proteinpulver kan du bruke soyamelkpulver, tørrmelk, mandelmel, kokosmel eller revet kokos. Ulike pulver vil suge til seg ulik mengde veske, så derfor har jeg skrevet 1-2 ss i oppskriften. Det du bruker vil også variere smak, konsistens og utseende på toppene.
*Rull inn 1 ss hakket sjokolade eller hele rosiner i deigen. Du kan tilsette litt ekstra kakao og velge sjokolade proteinpulver for en sjokoladevariant.
*Du kan rulle/vende de ferdige kulene i kokos,hakkede nøtter, kakao eller proteinpulver til slutt.

Bitene kan lages i forveien, oppbevares i kjøleskap og spises til en rask frokost. De kan også tas med i matpakken om du pakker dem inn i folie, spises som dessert med skje eller bare nytes som en sunn og nærinsrik godbit. Håper det smaker. Ønsker deg en god helg! <3

Leave a Comment

Your email address will not be published.