Livsgleder "Joys of Life"

En skikkelig smell på kjeften – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kjære leser,

Da jeg i dag formiddag satte kurs for det vanlige lunsj stedet var det vel vitende om at den siste tidens jobb på både risiko og TV fronten har gjort sitt til at kiloene har rast av, og da var det på sin plass med en kaloribombe av en lunsj. Du vet en slik som gjør at klærne plutselig passer litt bedre igjen etter noen adrenalin-fulle dager. Med lunsjen godt plassert i magen var det tid for å gjøre litt risiko-jobb og mens jeg satt der og speidet etter logiske brister så slo det meg. Slo meg knallhardt som et slag mot mellomgulvet. Jeg har egentlig gitt slipp på utrolig mye de siste årene for å få alt til å gå opp. For å kunne kombinere en verden av risikoanalyse med en verden av blogg, litt reklame og nå også TV.

De siste årene har jeg egentlig levd mer eller mindre som en toppidrettsutøver. Jeg trener en til to ganger om dagen om tiden tillater det når jeg er i det jeg kaller for «sesong». Sesong er de periodene på året da arbeidet krever sitt, og kjøret er maksimalt. Ofte tøyer jeg strikkene maksimalt i disse periodene, og det er ikke uvanlig at både venner og kjente blir bekymret for meg. Jeg kan bli litt tynnere og mer senete, selv om jeg forsøker å holde på styrken. Match-form kaller jeg det. Andre kaller det ren galskap!

De som kjenner meg godt ser nemlig raskt at jeg blir smalere i ansiktet og fettprosenten synker. De som kjenner meg bedre ser også at julingen i disse periodene setter seg flere steder i kroppen. Det er prisen for å takle alle utfordringene, og det er treningen som gjør det mulig. Treningen gjør at jeg takler det hele.

Det er nemlig lenge siden jeg forsto at med fysisk form kommer psykisk velvære og med match-formen inne er jeg bedre å takle alt stress og press. Det er nærmest som om maskineriet blir litt røffere og tøffere med noen økter på gymmet eller ute i naturen, og når disse først er gjort så er det som om risiko-analytikeren er litt bedre rustet til å takle alt hverdags stresset. Du skjønner kanskje hva jeg mener?

Om du selv opplever at stress og mas i hverdagen spiser av overskuddet så kan jeg love at riktig form for trening kan gjøre et hav av forskjell. Det fine med å trene er nemlig at kropp og sjel kommer i vater og balanse. Kropp og sjel har det best når begge deler er trenet og skjerpet eller er like kjørt.

Tidligere slet jeg med å få sove i tøffe perioder fordi kroppen var uthvilt mens hodet var totalt kjørt. Det endret seg med faste rutiner for trening. Faste rutiner for å sørge for at både kroppen og hodet er samme sted når jeg tar kvelden. Enten det er snakk om uthvilt eller utslitt.

Når det gjelder ulike former for trening så har flere av dere spurt meg hva jeg foretrekker og til det kan jeg bare svare variasjon. Jeg liker ting som utfordrer meg litt og kombinerer dette gjerne med grunn øvelser på gymmet. Ofte er dette en kombinasjon av styrketrening og cardio. Variasjonen finner jeg i ting jeg virkelig liker som SUP, svømming, padling med kajakk eller turer i fjellet.

Det er noe helt spesielt med det som skjer ute i naturen, og om det er noe jeg virkelig skatter og skal bli bedre på i årene som kommer så er det å nyte norsk natur. Det kan også komme godt med når alle inntrykk fra Svindlerjakt og andre oppdrag skal fordøyes.

Alternativet føles som en skikkelig smell på kjeften.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Relatert

Share: