Livsgleder "Joys of Life"

En norsk fiasko fra ende til annen – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Det er bare i Norge at man ikke klarer å skape et ID kort som forteller hvem som er hvem blant nasjonens borgere»

Kjære leser, venter du på det nasjonale ID-kortet? Da må du smøre deg med tålmodighet – nok en gang. Ny dato er nå tidligst høsten 2018.

I 2007 lovet daværende justisminister Knut Storberget at du skulle få et nasjonalt ID-kort som skulle erstatte passet, og dermed bli det foretrukne ID-dokumentet for landets borgere. Siden den gang er lanseringsdatoen for det nye ID-kortet utsatt sju ganger. Og det norske passet er fornyet to ganger.

Nå utsettes innføringen av identitetskortet enda en gang.

– Den opprinnelige datoen for utstedelse av nye pass og nasjonale ID-kort var 1. april 2018, sier Atle Roll-Matthiesen, fagdirektør i Politidirektoratet til Dagbladet.

Verken politiet eller politikerne vet hvor i landet du i fremtiden kan få bestilt pass og det nye ID-kortet. Og mens dette avgjøres må ID-kortinnføringen settes på vent. Foreløpig minst ett år. Er det noen som forstår hva det offentlige egentlig driver med her?

De fleste land i Europa har allerede eID på nasjonalt ID-kort. En nasjonal eID vil gjøre det mulig å møte den digitale fremtidens behov for sikkerhet særlig innenfor helse- og velferdssektorene, men også i næringslivet.

Det burde ikke være i slik i en nasjon som Norge, og der andre land for lengst har fått på plass sine nasjonale ID-kort så sitter fortsatt Ola dunk med dårlige bankkort med bilde, og pass som er lite egnet for bruk i hverdagen.

Om du føler at jeg er kritisk så skal jeg ikke la meg stoppe her. ID-kort med eID skal utstedes ved politiets passkontor. eID vil være gratis i bruk både for privat personer og nettsteder som vil benytte tjenesten. Justis- og beredskapsdepartementet vurderer muligheten for også å utstede kortet til utlendinger med avklart identitet, herunder utenlandske arbeidstagere og asylsøkere. Så kan man jo spørre seg hvorfor i alle dager utenlandske arbeidstakere og asylsøkere som allerede er her under ulike dokumenter skal få utstedt et bevis som «hvitvasker» eller «forklarer» at den utenlandske identiteten de har med seg er godkjent og klarert av Norge.

Hvis de som ikke er 100% legitimert eller de som ikke har norsk personnummer, bør ikke de få ett nasjonalt ID-kort i en annen farge? Om de i det hele tatt skal få et kort fra nasjonen Norge.

Vi vet alle at det i virkeligheten ikke er mulig for Norge å vite dette med sikkerhet, og med nasjonalt ID-kort til disse vil vi ta livet av troverdigheten til det nye ID-kortet før det har tatt veien til hylla. I beste tilfelle skaper vi en handelsvare for banditter som vet å selge drømmen om det nye gullkortet fra Olje-rike Norge.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Stay safe!

Relatert

Share: