Livsgleder "Joys of Life"

En deilig ostekake med glutenfri bunn

Hei hei! ? I dag skal du få oppskriften på en deilig ostekake med glutenfri bunn. Kaken kan lages lavkarbo og sukkerfri. ?

Ostekake med glutenfri bunn

Bunn:
70g mandler
30g rever kokos eller kokosmel
70g dadler
en klype salt

Fyll:
200g kremost
2 dl fløte
2 egg
100g kokossukker eller sukrin
sitronsaft av 1/2 sitron
1 ss revet sitron skall (valgfritt)
1 ss honning eller lønnesirup

Bytteliste: Ønsker du en melkefri kake bytter du kremost og fløte med vegansk kremost og piskbar vegansk fløte. Ønsker du en sukkerfri/lavkarbo kake kan du bruke sukrin eller sukrin gold. I stedet for honning/lønnesirup kan du bruke sukrin gold. Jeg har brukt kokossukker og honning som jeg synes gir en deilig smak. Sitronjuicen gir syrlighet til den søte kaken, men vil du ha mer sitronsmak kan du tilsette revet sitronskall.

Slik lager du ostekaken:
Forvarm ovnen til 170 grader og sørg for at kremosten får romtemperatur. Lag bunnen ved å male alle bunn-ingrediensene i en food prosessor. Husk å ta stenene ut av dadlene!

Mal ingrediensene til bunnen lar seg klemme sammen med hendene. Fettet kan godt komme ut av nøttene.


Klem bunnen på plass ved hjelp av hendene i en 21 cm form.

Hell alle ingrediensene til fyllet i en blender eller pisk med en håndvisp eller for hånd. Har du god tid kan du piske opp fløten først, tilsette et egg om gangen så det øvrige. Hell fyllet over bunnen. Stek ostekaken i ca 45 minutter på 170 grader. La kaken avkjøles på benken før du avkjøler den helt (minst 2 timer) i kjøleskapet. Kaken vil bli fastere når den avkjøles.

Server alene, med friske bær, is eller pisket krem. Håper det smaker ? Xoxo

Leave a Comment

Your email address will not be published.