Livsgleder "Joys of Life"

Du og jeg, kloden og helgen

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

28337327_10155510573993517_4905832139522644600_o-5066395

«Kloden trenger vår hjelp»

«Havet og regnskogen er to elementer på kloden jeg vil bruke min energi, og mine ressurser litt på. Hjelpe andre å hjelpe – rett og slett»

Kjære leser, her følger noen ord om noe som engasjerer meg for tiden; Vi har jo bare en klode og det er vårt alles ansvar å slå et slag for moder jord. Slå et realt slag der det faktisk kan gjøre en forskjell. Det finnes folk der ute som faktisk gjør en forskjell til det bedre, og nå har jeg lyst til å dele noen ord om noen jeg velger å støtte.

Den siste tiden har jeg lest meg opp ganske så mye på utviklingen av helse-situasjonen til kloden, og på søken etter ny kunnskap, så har jeg lest ganske mye hos Regnskogfondet. De sier blant annet følgende;

Over halvparten av all avskoging det siste tiåret skyldes jordbruk og da særlig produksjon av palmeolje, soya og kjøtt. Før var det småbønder som fikk skylda for avskogingen. Om lag 750 millioner mennesker er avhengige av skogen for livsgrunnlaget sitt. Småbønder, som ofte mangler retten til eget land, har til dels vært tvunget til å fjerne skog for å få inntekter fra avlingene sine.

Men i dag er det i hovedsak store, kommersielle selskaper som avskoger mest, særlig i de områdene der avskogingen er høyest, i Sør-Amerika og Sørøst-Asia. Dette har vi alle et ansvar for, og jeg anbefaler dere å støtte opp om Regnskogfondet om dere har mulighet. De gjør en utrolig viktig og god jobb for en klode som vi alle eier endel av.

Med det sagt;

Nå er snart helgen her og da er det jo på sin plass å dele litt om livet. Flere av dere har bedt om å få et personlig innlegg igjen. Ja, jeg er enig. det har vært en stund siden sist. Denne helgen har jeg ikke sønnen, og dermed blir det masse egentid. Det og tid med kjæresten og ut på tur med hunden selvfølgelig.

Disse helgene da vi ikke har barn i huset, annet enn hunden Bella så bruker vi aller helst tiden på trening, hvile og god mat i nabolaget eller rundt leiligheten. I kveld starter vi helgen med middag med venner på  restauranten Louise, og deretter blir det trolig en liten bursdagsmarkering for en kompis. Om morgendagen vil det slik så kommer det til å bli mer god mat, og masse trening på gymmet før kvelden igjen blir av det sosiale slaget. Om jeg ikke lurer meg unna da. Når sant skal sies er jeg Norgesmester i å lure meg unna det sosiale i helgene, og jeg kjenner veldig på at når ukedager med mye mennesker på jobb  går over i helg så ønsker jeg egentlig å låse meg inne hjemme med god musikk, god mat og hvile , en bok eller trening. Det er nesten som om det å være konstant over-sosialisert har blitt en yrkesskade, og midt mellom alle de sosiale tingene som kreves på jobb så føler jeg at det eneste jeg vil når jeg først har fri er å lukke døren til leiligheten og surre rundt egen akse med de nærmeste.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Når julebordsesongen nå er rett rundt hjørnet så vet jeg at det forventes både en, to og tre opptredener på ulike sosiale-sammenkomster, og der man ikke kan lure seg unna så forsøker jeg alltid finne glede i å forsøke å forstå menneskene som man treffer. Forstå menneskene som er tilstede, og hvor de kommer fra. Om jeg har et slikt fokus så opplever jeg at timene går raskt, og plutselig kan jeg heller surre de bort på noe av det jeg virkelig verdsetter. Som å surre rundt min egen akse igjen. Som å svømme, lese bok eller trene. Det er virkelig slik at jeg har blitt en skikkelig a-sosial fyr, og da er det ingenting som fred og ro i heimen. Kjedelig kanskje men sant.

Når det kommer til julebordsfylla, så har flere av dere spurt hvordan jeg som ikke drikker alkohol håndterer den. Vel, her har dere noen tips;

  1. Får du tildelt alkoholholdig drikke så betyr ikke det at glasset må tømmes. Jeg tar ofte i mot, og skåler med de andre men ber samtidig om en Farris eller Eplemost.
  2. Det å ikke drikke er ikke noe jeg gjør et stort nummer ut av. I løpet av kort tid er de fleste på en snutt og da er det allerede godt opptatt av seg og sitt.
  3. Ingen er mer populær enn den som kan kjøre folk hjem etter festen.
  4. Så snart folk er gode å fulle er ingenting bedre enn å hive på seg jakken å stikke av. Det å ta stikkavfanten er en undervurdert manøver.
  5. Med tidlig kveld hjem kan morgendagen starte så fantastisk bra. Ingen fylleangst. Ingen tabber, og ingen grunn til annet enn å nyte en ny dag.

Hangover er jo så utrolig 1990 tross alt.

God helg godtfolk.