Livsgleder "Joys of Life"

Du hørte det her

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

14188469_925187357609235_6750832474867522912_o-9843534

Kjære leser, hvordan går det med deg?

Du lurer kanskje på hvorfor jeg ikke har skrevet blogg på en stund? Vel, det å blogge har alltid vært litt «av og på» for min del, og det siste året har lysten vært der litt sjeldnere enn tidligere. Hvorfor? Jeg har tatt noen valg som gjør at det er mindre tid til det å skrive, og da blir det slik en stund, men man vet aldri hva som skjer i fremtiden. Bloggen har jeg jo levd med ti år.

Anyways, for å gi dere en liten oppdatering som etterspurt fra enkelte av dere, så går nå den daglige frokosten som jeg tidligere brukte til å sette ord på tanker og veivalg i blogg nå langt oftere til å lage podcasten «Tjuvstart». For meg har podcasten blitt en fin måte å treffe folk som jeg ikke har sett på en stund. Det er kos å se folk, samt dele litt tid og samtale med disse sammen med dere som lytter. Frokost er jo dagens viktigste møte. Da har du dedikert tid med den du treffer.

Podcasten er noe jeg gjør for meg glede meg selv slik bloggen også gjorde, og så er det hyggelig om flere der ute også finner glede i den. Det at podcasten handler om andre enn meg og mitt  er også noe jeg virkelig verdsetter. Jeg verdsetter at jeg får lov til å dele fra folk jeg har møtt opp gjennom årene. At deres opplevelser kan inspirere eller glede andre der ute. At dere, og jeg kan lære av deres suksess eller fiasko.

Podcasten er veldig gøy nå – Så vil jeg fortsette med den så lenge det er gøy.

Når det gjelder podcasten så var det viktig for meg da jeg først ble spurt om å gjøre den at den som kanal ikke handlet om kriminalitet, eller å konfrontere skurker. Som dere kanskje vet så har jeg de siste 10 årene av mitt liv brukt mye tid på kriminalitetsbekjempelse  i ulike former og farger. Både gjennom RIG og Svindeljegerne. At RIG etter 10 år har samtlige norske banker, og store deler av det offentlige i Norge som kunder på tjenester innen «anti-hvitvasking», «anti-terrorfinansiering», «anti-korrupsjon» og anti-svindel  er jo noe jeg virkelig er stolt av, og selv om jeg jobber tjuefire sju med mange ulike prosjekter, så er det fortsatt analyse-huset innen krim som er dagjobben, og det jeg er mest stolt av. Der vil jeg nok være aktiv på dagtid så lenge det er gøy, og det vil nok være i lang tid enda.

Som en forlengelse av dette har vi også den siste tiden jobbet med et nytt selskap som skal bekjempe nye former for kriminalitet innen cyber, og går ting veien så kan jeg trolig innvie dere i noe spennende der til høsten. Målet må jo også der å satse nordisk som vi har gjort med RIG. Kontorer i de ulike landene gir så mye mer spenning enn kun å satse norsk.

– Jeg føler et ansvar for å bruke hodet mitt til å bekjempe kriminalitet og urettferdighet i de fleste deler av mitt virke, så vil podcasten være noe helt annet. Et fristed der jeg bare kan treffe folk til gode samtaler om det vi finner naturlig.

Når det gjelder hva jeg ellers gjør for tiden (som dere spurte om), så går det mye i foredrag for bedrifter, og der jeg får møte mennesker der er jeg som regel lykkeligst. Det å treffe kunder til samtale om analyse innen risiko eller holde foredrag er en så fin måte å treffe bra folk til de gode samtalene. Det gir både glede og lykke.

Når det gjelder blogg så har enkelte av dere spurt om tyngre fag-innlegg innen hvitvasking, korrupsjon og terrorfinansiering, slik jeg gjorde tilbake i 2012/2013, men disse krever for mye tid å lage til at jeg har noe igjen for det. Lesertallene er ikke helt der de burde med slike blogginnlegg som kanal heller, så disse lager jeg heller til kunder som betaler for det. Når det kommer til blogg så er det enkelt å se hva leserne ønsker seg basert på tall, og det er de mer private tingene, eller  forbrukerorientert svindel og bedrag. Begge deler vil sikkert dukke opp fra tid til annen, men det blir mindre privat enn før. Jeg har ikke noe ønske om å dele så mye slikt mer som tidligere da jeg opplever det som en forbigått fase for meg. 

Tidligere gjorde jeg mer slikt for å inspirere andre til å følge drømmer, eller gjøre disse til mål. For å rette fokus på verdier jeg finner viktig. Som bevisst alkoholvalg, eller en aktiv farsrolle. Når resultatet i stadig større grad er jantelov, og negativitet så lar jeg heller være. Jeg gjør min årslønn og forsørger min familie på å bygge bedrifter som henvender seg til å løse risiko i næringslivet. Sosiale-medier og blogg har tidvis gitt en god bonus-inntekt med skriving under frokost som innsats men det er ikke lenger gøy, og da skal man heller ikke gjøre  det. Med mindre et budskap er noe man virkelig brenner for, eller finner relevant for blogg som kanal.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Blogg i 2020 er mer en kanal for å dele litt i blant fra de ulike sidene av mitt univers, og deler jeg da blir det gjort med intensjon om å fortelle om noe som jeg tror vil være av interesse for dere, eller som engasjerer meg der og da. 

Til slutt er det flere av dere som har spurt hva som skjedde med boken jeg jobbet med å skrive på Gyldendal, og svaret er kort og godt at jeg ikke har fullført den. Motivasjonen forsvant litt mellom vanlig jobb, tv-jobb, foredrag og tid med familien min. Etter Svindeljegerne på Tv3 laget vi som dere kanskje vet en ny serie om kriminelle som tok mye tid. Denne er nå i klippen hos en utenlandsk kanal i disse dager så vil tiden vise om den havner på skjermen etterhvert. Jeg kan i så fall love en kontroversiell serie om kriminalitet uten filter. Etter å ha fulgt banditter tett på kroppen i et år er det mange gullkorn, og hendelser.

Det spennende med livet er at man aldri vet hva som kommer. Det jeg uansett vet er at bloggen min, og de fantastiske følgerne som gav bloggen både et par førsteplasser på blogglisten, og topp 10 plasseringer i større volum er noe jeg alltid vil skatte. Så vil tiden vise hvor veien går videre.

Takk for følget og støtten. Alt godt fra meg!

Kjære leser, gjør det du elsker!

Gårsdagens Podcast med faren til Martine – Odd Petter Magnussen får dere her;