Livsgleder "Joys of Life"

Ditt beste deg!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Du skal ikke la frykten knekke deg – den skal bare mobilisere krefter»

Kjære leser, har jeg noengang fortalt deg at jeg alltid har drømt om å skrive en bok? Har jeg fortalt deg at den største frykten i hele verden er å svikte de jeg er mest glad i. Tett etterfulgt av frykten for å ikke oppleve gjensidig og ekte kjærlighet. Vel, nå har jeg sagt det og på den måten har jeg utfordret meg selv på en av de områdene der jeg som mann sliter mest.

Noe av det vanskeligste som mange av oss menn vet om er å snakke om følelser, og da kan du bare tenke deg hvor dritt det er å skrive om dem. I alle fall til et stort publikum som KleivenBlogg etterhvert har fått. Når jeg nå setter den digitale pennen mot papiret som på godt norsk kalles tastaturet, så er det fordi en av mine mål for 2017 var å bli flinkere til å dele følelser. I første omgang med de som jeg har nærmest, men også med andre i omgivelsene rundt meg. Det å dele følelser er liksom så enkelt men likevel så vanskelig og ikke minst når det er noen du er glad i eller noen du er redd skal såre deg eller ta ordene dine på feil sett. Jeg er 40, og jeg har enda ikke blitt noen mester på det å snakke om eller skrive om følelser, men jeg vet nå bedre enn noengang tidligere at det er viktig å sette ord på det som beveger seg i meg.

Når jeg forsøker å beskrive litt av min frykt, og drømmer over så er det utleverende men samtidig befriende. jeg har nemlig et slikt øyeblikk i dag der jeg evner å gi litt faen. Jeg har en slik søndag der jeg kjenner at dagen skal leves på mine premisser. Dagen skal eies av meg, og da mener jeg selv om omverden vil det annerledes.

Det er noe med at vi mennesker av 2017 lever for alle andre så mye av døgnet. I alle fall føler jeg det slik. Jeg lever for å prestere, og dette er noe jeg virkelig elsker. Jeg elsker å finne frem det skjulte potensialet som ligger i hvert menneske. Vi har alle talenter, og talenter skal brukes til å oppfylle drømmer. Vi har alle våre litt sære ønsker og drømmer som kan nåes ved litt systematisk jobbing mot det som for alle andre kan være helt ubetydelig. For meg er jakten på drømmer hele essensen i hverdagen. Jakten på drømmer er den eneste rusen jeg tillater meg.

Denne teksten har  så langt blitt til mens jeg har sittet og tittet på folk rundt meg. Det er noen få timer til visning av leiligheten min på Tjuvholmen. Det er noen få timer til jeg selger en drøm, og jeg vet at megleren sikkert stresser. Han er så stressa på en kul måte den megleren. Som om han alltid skal pushe litt hardere for å pynte min drøm slik at den kan få en ny eier som liker den like mye som jeg har gjort.  Det fine med både megleren og leiligheten er at de begge er gode nok som de er. De behøver ikke stresse noen av dem, og nettopp derfor har jeg heller satt meg i en sofa på The Thief, og tatt en kaffe mens jeg lar tankene rulle. Jeg har stresset nok i det siste.

Mens jeg sitter her slår det meg plutselig at tredagers skjegget jeg pleier å ha har blitt til et treukers skjegg. Dress og slips har blitt til treningsbukse og t-skjorte fra en ny samarbeidspartner. De kaller seg Under Armour.

Det er mens jeg sitter slik at jeg innser det som kanskje er åpenbart for mange av dere. Livet går så fort at man må tillate seg å stoppe opp i blant. Man må tillate seg å la alle inntrykk, følelser og tanker synke inn. Stoppe opp og føle på det å bare være.

Det er mens jeg sitter slik og fomler med tankene at jeg ser klart hva fremtiden skal bringe. Ikke bare på jobb, eller drømmefronten men også på det mer personlige plan.

I dette sekund er jeg et harmonisk menneske, og om noen timer så vet jeg at livet har en ny overraskelse på lur. Jeg vet bare ikke helt hvordan det vil ta form når det først skjer, så vet jeg at jeg vil nyte hvert sekund.

Det kalles livets overraskelsespakke.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

God søndag godtfolk

I 2018 skal jeg ut på veien med foredraget «Min reise til mitt beste jeg»