Livsgleder "Joys of Life"

Dette synes billett-svindleren om Svindeljegerne

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kjære venner, følgere, Tv-tittere og blogglesere. Det er ikke en dag uten at jeg får mailer fra dere, og de siste dagene har det vært spesielt hyggelig. Vi er tydeligvis flere som ikke liker mobbing på nett. Jeg beskrev hvordan jeg ble nett-hetset, og dere svarte ved å vise samlet støtte som virkelig rører. Takk!

Nærmere 300 mailer har jeg fått etter at jeg skrev om nett-troll, og hets av den sorten som gjør at man enkelte dager kan bli litt satt ut. Da jeg skrev bloggen, så var det først og fremst for å ta et oppgjør med noe så skittent som å sende ondskapsfulle meldinger som omhandler en person og dens familie. Meldinger som blir sendt fra skjult navn eller falsk profil om du vil. Enda har jeg ikke rukket å gå gjennom alle meldingene fra dere enda men jeg skal forsøke å følge de opp i løpet av de neste dagene. Jeg skal forsøke å lese hver enkelt mail.

Når jeg sitter og lander litt i dag etter mye inntrykk de siste dagene så har jeg lyst til å dele en liten greie med dere. Det handler nok en gang om Svindeljegerne programmet. Flere av dere har nemlig spurt meg hvordan de som konfronteres i programmet tar det å bli konfrontert, eller hvordan de ser på programmet. Jeg har derfor etter tillatelse fra den første konfronterte i episode 1 valgt å publisere meldingen nedenfor.

«Så programmet tidligere i dag ? Veldig flott program å kanonbra laget:) Dette har dere gjort bra ? Martin»

skjermbilde-2017-09-22-kl-23-07-37-6866931

(Gjengitt med tillatelse fra Martin Stenby)

Martin som ble konfrontert i den første episoden sendte meg meldingen etter at den første episoden ble vist på TV, og selv om jeg ble en smule overrasket da meldingen dumpet inn i mailboksen, så tror jeg den gjenspeiler og illustrerer det faktum at Svindeljegerne er et profesjonelt team som evner å konfrontere svindlere, men like fullt gjøre det på et rettferdig og fair sett.

Det er viktig å huske at Svindeljegerne er forbrukernes talerør i møte med svindlere, og der forbrukeren føler seg lurt, så vil vi gjerne ha svar fra motparten. Det må selvfølgelig gjøres på et sett som er rettferdig, men like vel tøft. Det er mange spørsmål som skal besvares, og mye følelser som skal uttrykkes. Både på svindlersiden, og forbrukersiden.

Klimakset i de fleste Svindeljeger-episodene våre er det å møte svindlere, og få beskrevet deres metoder og motivasjon. Disse møtene er som regel like forskjellige, som vi folk er ulike, men like fult er disse møtene fascinerende fordi vi kommer så tett på en skyggeside av samfunnet som sjelden belyses i detalj ellers.

Når møtene vises på skjermen så er reaksjonen fra de konfronterte alltid ulike, men det jeg finner glede i at enkelte av svindlerne våre faktisk anerkjenner at det er et solid håndverk bak både avsløringen, og sluttproduktet som vises på TV. Det gjør meg ikke lite stolt.

Jeg vet ikke helt hvilken motivasjon Martin hadde bak å sende meg mailen, men jeg tenker at han i alle fall følte at program nummer en var en fair, og rettferdig seanse, og det selv om han møtte en konfrontasjon som var ganske direkte, og nådeløs. Det viser styrke at han anerkjenner sluttproduktet selv om det viser en «ikke-angrende synder».

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

For meg kan jeg si at jeg er stolt av produktet vårt. Jeg er stolt av at vi stadig klarer å spore opp de står bak kriminalitet som slår beina under Ola og Kari nordmann, og jeg er stolt over at vi får vist mannen i gata både metodene og de som står bak de slu svindler-triksene.

Stay safe godtfolk!

Programmet kan dere se her