Livsgleder "Joys of Life"

Dette så de ikke komme – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Det er nok ikke så mange av mine nærmeste fra tidlig ungdom eller sen barndom som hadde trodd at jeg skulle ende opp med å gjennomføre flere hundre foredrag for større forsamlinger i voksen alder, men mennesket er i stadig utvikling og der jeg i mine yngre dager fant en usikkerhet i det å stå fremfor et publikum så finner jeg noen tiår senere en enorm trygghet og indre ro i det samme.

Når sant skal sies så føler jeg mer press ved det å skulle «mingle» etter selve foredraget enn jeg gjør ved å snakke fra scenen. Det er nemlig noe helt befriende ved det å stå på en scene. Jeg holder mikrofonen, styrer showet, kan rette spørsmål ut i salen, og leke med tematikk som jeg vet at jeg behersker.

Noe helt annet er det å skulle håndtere dialog med publikum i etterkant, eller tilbringe lange kvelder over middager der de fleste er ukjente. Mange ganger skulker jeg unna slike middager, og om jeg først går så er det gjerne med det jeg kaller «kleiven-masken» på. Det handler om å underholde med produktet slik at jeg slipper å vise så mye privat.

Da jeg nå nylig holdt foredrag for First Hotels ved deres hotell på Arlanda i Stockholm så var det første gang på lenge at jeg følte meg mer stresset på scenen enn jeg pleier. Ikke det at jeg tror det var merkbart men det var et nordisk publikum, som jeg allerede hadde blitt kjent med ved bankett-middagen deres kvelden i forveien.

Grunnen til at jeg hadde litt mer puls var at jeg gjennom denne bankett-middagen hadde blitt litt mer kjent med dem alle.

Jeg følte nærmest at jeg fikk ta del i en familie, og deres middag sammen, og det er sjeldent. Foredraget var dermed plutselig forandret fra å være en seanse for en sal full av ukjente til å være en kombinasjon av foredrag og multimedia show for mennesker jeg kjenner. En slags utvidet familie.

Like fullt fant jeg en slags glede og stolthet i å få gjøre Naive Norge for dem, og da jeg ved en tilfeldighet traff dem alle dagen etter ved avreise fra Arlanda så var det både rørende og motiverende at de fortsatt hadde spørsmål, og funderinger rundt nordmenns forhold til risiko.

Et mål var oppnådd. Jeg hadde fått dem til å tenke utenfor boksen, og plutselig stilte de spørsmål ved etablerte sannheter.

Det er det foredraget Naive Norge egentlig handler om.

Les mer om Naive Norge her

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Relatert

Share: