Livsgleder "Joys of Life"

Dette kan vise seg å være den største tabben i nyere norsk historie – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Snakk om å gjøre i buksa med hele verdens øyne på Norge.

Selv velrenommertere Newsweek omtaler Norges giga tabbe. Jeg skjemmes!

Med 7000 oljemilliarder på bok skulle man tro at nasjonen Norge hadde råd, og vett til å beholde eierskapet til marinebasen Olavsvern i forsvarets hender, men salget som gav nasjonen Norge kun 35 millioner kroner kan vise seg å bli så mye mer enn et finansielt bomsalg. Det kan vise seg å bli den største tabben som er gjort i nyere norsk historie.

Basen kostet fire milliarder da den ble bygget.

Er det ok å la russiske skip bruke vår marinebase? Svaret er et krystallklart nei, og nå må noen ta politisk ansvar og rydde opp i fadesen. 

 Vi nordmenn fremstår som en gjeng med skogs-matroser!

Resultatet av salget av marinebasen er at vi nå har fått den aggressive russiske bjørnen som leieboer godt plantet på norsk territorium, og det som tidligere var en stolt norsk marinebase kan nå bli så mye mer enn en russisk forskningsstasjon i Norge. Det kan bli et viktig strategisk knutepunkt for det russiske forsvaret i Norge.

Det hele er skremmende, og fryktelig naivt.

«Ved et salg burde forsvaret sikret seg rett til å godkjenne en fremtidig leietaker. Det skylder vi både det norske folk og NATO»

«Det russiske nyhetsbyrået Sputnik har nylig omtalt Newsweeks artikkel som omhandler Norges fadese, og de peker på at det ironisk nok var Jens Stoltenberg som var statsminister da salget fant sted. Som de fleste bør ha fått med seg, er Stoltenberg i dag NATOs generalsekretær.

Hva er sannsynligheten for at Putin ville tillate norske interesser å overta en russisk militærbase for skarve 35 millioner? Han ville ikke gjort det for hele oljefondet.

«Det er positivt at andre, utenfor Forsvaret, kan benytte anlegget til verdiskapende aktivitet», sa daværende forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) da salget av den topphemmelige marinebasen Olavsvern ble godkjent av Forsvarsdepartementet i 2013. Hun burde visst bedre. Om hun da ikke med «andre» mente Putin & Company?

På den andre siden av grensen til Russland sitter Russerne og ler av sitt naive folkeslag i vest. Nok en gang har naive nordmenn gjort seg bort.

For med Russland som leietaker noen få måneder etter salget kan mye tyde på at Norge har pisset ordentlig i buksa.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Vi er verdens rikeste land, og helt uten forsvar

7000 oljemilliarder kan være en god grunn for Russland til å angripe lille Norge. Den russiske bjørnen trenger som kjent å styrke seg finansielt, og vår nabo i øst rasler stadig mer hissig med sablene. De siste årene har russiske fly og u-båter jevnlig utfordret våre grenser, og som motsvar på vår NATO øvelse tidligere denne måneden der 5000 soldater deltok satte Putin 76.000 soldater i bevegelse.

Samtidig sendte Putins talerør ut en pressemelding med ordlyden «Norge provoserer og spionerer»

Onsdag kveld skrøt den russiske forsvarsledelsen av å ha 76.000 soldater i aksjon på Kola-halvøya. Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide ser likevel ikke grunn til å reagere.

For en en ubetydelig salgssum på kun 35 millioner kroner har vi risikert å miste 7000 milliarder, tilsvarende et helt oljefond.

Kanskje oljefondet som vi er så stolt av ender som finansiering av stadig mer kuler og krutt for Putin, og det russiske forsvaret. Våre politikere har i alle fall hjulpet dem langt på vei.

Følg meg opp Facebook og få nye blogginnlegg så snart de er ute. MIN Facebook profil

Denne teksten er en klassikker fra arkivet på KleivenBlogg – Det var blant Norges mest leste blogginnlegg i 2015! Denne uken tok innlegget av igjen og er lest av tusenvis bare det siste døgnet.

0-6852428

LES OGSÅ MER OM OLAVSVERN SAKEN HER; https://www.thelocal.no/20150403/former-military-brass-express-russia-concerns 

LES OGSÅ MER OM OLAVSVERN SAKEN HER; https://www.ndtv.com/world-news/russian-ships-in-old-arctic-nato-base-set-alarms-bells-ringing-751886

WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

Relatert

Share: