Livsgleder "Joys of Life"

Dette gruer jeg meg til – The Modern Corporate

«Ferie alene? Er ikke det litt sånn student-greier?»

Går det egentlig ann å grue seg til en ferie? Etter samlivsbruddet rundt nyttår der familien ble delt i to har jeg egentlig ikke hatt tid til å reflektere så mye over hva det hele betyr i praksis. Vel, jeg skjønner jo at vi nå bor hver for oss og at jeg etter drakamp måtte gi slipp på mine femti prosent med Jr. Nå jeg jeg han fra torsdag til søndag annenhver helg. Det har blitt en ny hverdag, men det jeg virkelig nå har innsett er at jeg i sommer blir alene på sommerferie. Av en eller annen grunn så skjønte jeg det først nå.

Det er nesten som om jeg har skjøvet tanken fra meg, men nå er vi få uker unna og fasiten sier alene-ferie på Gran Canaria.

Det er ikke det at jeg på død og liv må på ferie med noen, men alene? For meg er det så sinnsykt 2005. På den tiden dro jeg på ferie alene eller med kompiser hele tiden, men i 2017, så er det liksom gårsdagens nyheter. Jeg satt og tenkte på det her om dagen og forsto først da at det er en ny ferie-hverdag som venter. Først av alt så blir sommeren i huset mitt på Kanariholmen trolig  en påminnelse om familien da de bodde der. Deretter så har jeg ingen å dele skattene mine på øya med og selv om jeg har flere kompiser der nede så har jo de også familier, og andre venner som de også skal ivareta. Jeg gru/gleder meg er tanken som slår meg mens jeg sitter her og skriver.

Så hva gjør man da for å rett opp. En sutrekopp uten initiativ vil jeg jo ikke være.

Jeg har gjort som de fleste toppidrettsutøvere og lagt opp et program som skal få meg i toppform til høstens mange gjøremål. Programmet består av alt jeg elsker å gjøre av fysiske aktiviteter. Fra dagen starter på gymmet om morgenen til frilufts-aktiviteter som surfing, seiling, SUP, klatring i fjellet og utvidelse av dykke/Padi kurs. La oss bare håpe at kroppen holder trykket. Den er jo i ferd med å bli voksen tross alt.

For å fylle på med aktiviteter av det litt mindre krevende slaget rent fysisk har jeg fylt på med litt Golf og tennis. Kveldene de blir vel på stam restaurantene mine på øya, eller i eget selskap med eller uten kompiser rundt huset. Kommer kreativiteten over meg så kanskje jeg kan jobbe litt med bokmanus, eller blogg også men først av alt så skal jeg ha ferie.

Ferie kommer godt med.

Samtidig med at jeg fikk a-ha opplevelsen med alene-ferien så slo det meg også at jeg denne sommeren virkelig må hente krefter. Høstens mange prosjekter kommer tett, og høydepunktene ruller allerede fra september. I alle fall om jeg skal tro gode kollegaer som venter spent på resultatet av både det ene og det andre.

Tilbake til sommeren.

Jeg kjenner allerede luften av sommer mens jeg sitter her på Albert ved Aker Brygge og smaker på den tidlige sommersolen. Om noen få uker er jeg på vei sydover. Sydover til en etterlengtet ferie av det litt annerledes slaget.

Relatert

Share: