Livsgleder "Joys of Life"

Dette gjør meg opprørt, og forbanna!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Menneskehandel, smugling av skjøre menneskeliv og salg av livshistorier»

En side av problemet med falske ID-papirer som sjelden eller aldri omtales i norske medier er når yngre barn blir tatt med falske pass eller ID-papirer. Selve konseptet i seg selv vekker avsmak fordi brutaliteten som må ligge bak en slik avsløring er skremmende i seg selv, og ekstra merkelig blir det når foreldrene som reiser med barnet gjerne har papirer som består testen.

Ved min arbeidsgiver RIG sjekker vi hver uke flere hundre ID dokumenter for ekthet, og blant andelen som dukker opp som falske er det også en del barn.

Jeg har selv kjøpt falske ID-dokumenter til test, og også spurt om pris på barnepass.

I dialog med selgere av ID dokumenter for kjøp til testing har jeg et par ganger forsøkt å stille spørsmål med hva de anbefaler for reise til barn (barnepass), og her slår kynismen i bransjen virkelig inn. Ved to ulike tilfeller har jeg blitt anbefalt å kjøpe den dyreste versjonen av pass med chip til meg selv mens banditt nettverkene kort tid etter ber meg om å kjøpe en billigere versjon til barnet som jeg utgir meg for å reise med.

Grunnen er ganske enkelt at grensemyndigheter, og andre ifølge selgerne av pass og falske livshistorier vet å spekulere i at vi mennesker nødig stopper barn og mindreårige om avvik skulle oppstå. Det vil også vekke mindre oppmerksomhet om alt virker greit med passet til den voksne som barnet reiser med.

Den andre varianten jeg har sett selgere bruke er følgende; «Du vil vel ikke at barnet ditt skal bli avslørt med falsk ID. Kjøp det dyreste passet»

At selgerne av falske pass kjenner sine markeder er det liten tvil om, og dette bekreftes ved måten de ønsker å få betalt på. I samtlige forsøk vi har gjort på kjøp av falske ID-dokumenter, falske skolepapirer, og attester har vi blitt bedt om å betale via vekslingskontorer.

Dette betyr selvfølgelig ikke at alle lurendreiere bruker denne betalingskanalen, men at tre av tre som vi har handlet med helst tar seg betalt den veien, men tilbake til barna med falsk ID.

Den siste tidens asylkrise har ført til at andelen barn med falsk ID har økt og fortsatt vil måtte øke, og med dette kommer alle de etiske dilemmaene og kynismen. Bruken av intetanende barn som handelsvare for menneskesmuglere med skjøre liv som handelsvare er ekstremt lønsom.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

I menneskesmuglerens verden er barn og voksne likestilte handelsvarer i menneskehandelens gullforgylte drømmebutikk, og lik matvarer står de utsilt på hylla med håp om en eveisbillett kjøpt til et bedre liv.

Da spiller det liten rolle at billetten ikke er kjøpt til evig opphold på i drømmeland, men rask retur tilbake til utgangspunktet.

Menneskesmuglere er jo som vi alle vet ikke tryllekunstnere. De de er juksemakere som selger kumøkk til prisen av gullstøv, og i dag er det falske pass til barn de kjører kampanjepriser på.

Jeg avslutter som min kollega gjorde tidligere i dag. «Faen ass, det her gjør meg opprørt!»

Her følger noen grunner til at mennesker kjøper falsk ID;

– Rett til arbeid ( falske Schengen dokumenter)

– Rett til opphold i Norge

– Rett til trygdeytelser (falske Schengen doumenter)

– Hvitvasking

– Terrorfinasiering

– ID-tyveri

Jeg vil gjerne vite hva du tenker om saken. Del dine tanker nedenfor om du vil!

God helg og stay safe.

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

416026-7-1431012333107-4342230

www.kjellolakleiven.no

GREIT ELLER UGREIT? HVA MENER DU?

Relatert

Share: