Livsgleder "Joys of Life"

Dette gjør du om du blir avlyttet eller overvåket

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Blir du avlyttet eller overvåket?

I en tidligere artikkel på bloggen skrev jeg om hvordan man identifiserer kjennetegnene på at en mobiltelefon er overvåket, eller blir spionert på. Artikkelen som tok for seg noen av de vanligste kjennetegnene på overvåkning er blant de mest leste innleggene jeg har gjort på www.kleiven.blogg.no, og spørsmålene i etterkant har vært mange.

Mange av dere spør meg hvordan man blir kvitt spion programvare på mobiltelefonen og svarene på dette spørsmålet kan deles i tre. En veldig grei variant er å tilbakestille til fabrikkinnstillinger.

Du kan bli overvåket av ex-kjæresten, konkurrenten, egen arbeidsgiver eller mamma!

I praksis betyr dette at telefonen, og dens apper og innstillinger settes tilbake til første gang du tok den ut av esken og i praksis vil dette bety at alle dine lagrede innstillinger blir slettet. Fordelen er imidlertid at infiserte apper, eller programmer fjernes og at alt som har blitt lagt inn i etterkant blir fjernet. For deg som bruker kan det virke drastisk å skulle slette alt, men det er en effektiv måte å sikre at dine samtaler forblir dine egne.

Skulle du ønske å sikre kontakter, apper eller annet kan du sørge for å ta back-up av innholdet, men da må du huske å kjøre en sikkerhetssjekk av innholdet. Om dette ikke gjøres kan du ende opp med å flytte problemet videre.

Om du ikke ønsker å sette telefonen tilbake til tilstanden den var i da den forlot esken for første gang kan det være lurt å kjøre en systemoppdatering for å fjerne trojanere, eller malware. Dette er ikke like effektivt som å sette den tilbake i original tilstand, men det er mindre drastisk og krever mindre av deg.

En tredje variant er å laste ned et program fra Google Play eller App Store som sjekker kontinuerlig om telefonen er overvåket eller sender informasjon til ukjente. Det finnes en rekke slike programmer, og flere av disse er gratis.

Sørg imidlertid for at du lastet ned et program fra e troverdig kilde. Det er en kjent sak at mange programmer i nettbutikker har spionfunksjonalitet og dette gjelder selv «snille» apper.

Om du ikke føler deg trygg etter å ha gjennomført et eller flere av tiltakene over da vil jeg anbefale at du tar med telefonen din til en mobildoktor. Det finnes flere slike der ute, og de kan forholdsvis enkelt stille en diagnose.

Stay safe!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Alt godt herfra:)

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

www.kjellolakleiven.no

416026-7-1431012333107-7947122

www.kjellolakleiven.no

Relatert

Share: