Livsgleder "Joys of Life"

Dette er hva jeg kaller en svindel-felle!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kjære leser, la meg dypdykke ned i en skummel form for praksis mens jeg får i meg frokost og litt kaffe på Albert.

Har dere noen gang lurt på hvorfor forsikringsselskapene spør om personnummer når de skal ha deg til å fylle ut skademelding ved kollisjon eller uhell i trafikken? Vel, det har sikkert ikke så mange tenkt over. De fleste har vel tenkt at dette er en nødvendighet for å identifisere oss som kunde eller forsikringstaker. Slik er det nok også. En annen side ved denne praksisen er imidlertid at noe så enkelt som en skademelding er det perfekte verktøyet for ID svindel, og det stopper ikke ved personnummeret. Skademeldingen i sin helhet er så full av opplysninger at den enkelt kan brukes til å lure, eller ID svindle deg, og det raskere enn du får sagt «HELVETE». En skademelding inneholder i tillegg til personnummeret ditt, adressen din, og forsikringsselskapet ditt også det nevnte personnummeret samt bankforbindelsen. I tillegg inkluderer den opplysninger om bilen din, og dens bilnummer. Snakk om gavepakke om jeg skal svindle deg!

I praksis er det dermed ikke mer enn en liten dytt borti bilen din med mitt slitne kjøretøy som skal til før du blir tvunget til å utlevere alt du har av informasjon. Var det noen som sa «Letlurt?»

Vel, jeg er i alle fall klar på at en skademelding i 2018 ikke bør inneholde så mye av dette, og den bør nok heller ikke fylles ut på papir. Er det et sted i verden at den digitale utviklingen burde kunne benyttes så er det nettopp her, og da mener jeg raskere enn raskest. Før du eller jeg ender opp som min nabo.

Med skademeldingsinfo på avveie og ID-Svindel opprydning som tidsfordriv.

Stay safe!