Livsgleder "Joys of Life"

Det var en gang to kompiser – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kjære leser,

Det var en gang en gang to kompiser som skulle ut og konfrontere svindlere. Svindlere som Politiet ikke hadde ork til å bry seg så mye om. Det var en gang to kompiser som var så ulike som natt og dag. Så ulike at de sammen evnet å tenke så ulikt at svindlerne som skulle konfronteres ikke visste hvor de skulle gjøre av seg. Slikt blir det god TV av. Det tenkte i alle fall Monster og TV3 som sendte oss ut på skurkejakt. Skurkejakt med et verbalt arsenal som eneste våpen.

Nei, kjære godtfolk. Til uken går den siste episoden av Svindeljegerne på TV, og dermed er eventyret over for denne  gang. Eventyret som har vært en helt fantastisk reise for alle oss som har fått jobbe med prosjektet er over for denne gang, men reisen kan kanskje fortsette om TV3, og Monster klarer å bli enige om en eventuell sesong 2. I mellomtiden kan dere alle nyte den siste episoden av sesong 1 førstkommende tirsdag klokken 20.30. Eller dere kan se alle de åtte episodene på nytt på Viafree.no

For de to kompisene Ole og Kjell-Ola venter nye individuelle reiser, men jeg er ganske så sikker på at vi kommer til å reise på eventyr sammen også i fremtiden. Selv om våre veier etter sesong 1 går i litt ulike retninger. Ole hjelper nå norske bedrifter med eksponering i mediene, og jeg hjelper norsk næringsliv med risiko og andre skumle saker. Denne helgen hviler vi nok begge to på hver vår kant. Selv Svindeljegere må hvile i blant.

For meg personlig skal denne helgen brukes til å få oversikt over alt som har skjedd så langt denne høsten. Det har vært en travel høst og når jeg nå for første gang kan sitte på Albert og faktisk heve blikket, så har de allerede begynt å reklamere for julepynt i nabolagets butikker. Sist jeg hevet blikket fra alle gjøremål så var det sommer.

Når blikket nå heves og nye planer skal legges så vet jeg at kabalen for 2018 kan bli så utrolig spennende, og i tillegg til det jeg allerede vet; Jeg skal flytte inn i ny leilighet, og bruke masse tid på risiko med kollegaene mine på Risk Information Group. Så skal jeg være pappa til en gutt som blir stadig større.

For hver gang jeg sitter slik som jeg gjør nå, og gjør opp status så har jeg rukket å bli minst et halvår eldre. Sist jeg satt slik å la planer så var jeg i tredveårene. Nå har jeg bikket 40, og jeg har til og med fått et grått hår i skjegget. I følge Interoptik er synet dårligere også! Kroppen skriker etter en treningsøkt, og hodet skriker etter litt sol, men likevel så sitter jeg her og titter ned i den halvfulle kaffekoppen og tenker at livet er som Ole ville sagt det «herlig».

Vi mennesker er så utrolig priviligert i Norge. Vi er så priviligerte som lever i et samfunn der mulighetene ligger som skatter på hvert eneste hushjørne, og om vi bare hever blikket, og retter fokus så kan vi skuffe dem inn.  Skuffe dem inn, og ta dem til odel og eie. Det er en enorm fordel det!

I andre land der sloss de om det lille de har mens i Norge der er mulighetene så mange, og nettopp det er et perspektiv som er verdt å ta med seg. Altfor ofte hører jeg nemlig folk klage over hvor vanskelig ting er, og hvor tøffe dagene er. Det skal være lov klage. Det skal være lov å skrike i frustrasjon også, men så må vi huske at det å skape er verdens største gave, og der prosjekter og verdier skapes der kommer også mestringsfølelsen. Det er den som i neste omgang gjør oss mennesker lykkelige, eller hele om du vil. Enten du pusser opp eget hus, lander drømmedama eller mannen, starter egen butikk eller tjener din første million på eiendom så handler det om mestring. Om du evner å glede deg over egen mestring så tenker jeg at du aldri blir gammel. Du blir bare litt klokere og tryggere på deg selv.

Det i seg selv er verdt å reflektere litt over.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nå kjære lesere skal jeg ut å mestre! Det ligger en hel verden der ute, og den venter på at du og jeg skal se den.

Stay safe!

Relatert

Share: