Livsgleder "Joys of Life"

Det å rydde i hodet

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Tids-optimisten, og drømmeren rir sammen igjen!

«Jeg vil alltid ha muligheten til å overraske, eller bli overrasket. Livet uten det uforutsette som krydder er kjedelig»

Kjære leser,  den siste uken har jeg klart å dobbelt-booke meg med to ulike fly i to ulike retninger på samme dag. Jeg har spent bein på meg selv ved takke nei til noe jeg har drømt om i lang tid, men som coachen min sier; «Kjell-Ola, her må det prioriteres. Du kan ikke gjøre alt på en gang, og det gjelder selv om alle spør samtidig».

Alt i livet handler om en sunn balanse. Det gjelder både kropp og sjel

Den siste tiden har jeg fått hjelp med å strukturere opp talt fra arbeidshverdagen min til de mykere sidene av livet, og i virvaret som oppstår når alt skal skje på en gang så har jeg også innsett at jeg hodet trenger litt bistand det også. Skiftene har vært så mange i livet det siste året. Seirene har vært mange og nedturene har vært få, men enkelte av dem har gjort mer vondt enn andre. Derfor har det som jeg i dagligtale kaller for «Team Kleiven» fått et nytt medlem. Det handler om å holde hjulene i gang og farten oppe. Jeg har valgt å engasjere mental-trener Tommy Fjeldheim for å hjelpe meg å ta litt tak. For å hjelpe meg å bli en enda bedre Kjell-Ola. Tommy er uten tvil en mester i sitt fag! Det viser ikke minst de første timene vi har tilbrakt sammen, og resultatet er at jeg er litt bedre på å takle alt som skjer.

Nesten alle jeg kjenner trener kroppen, hvorfor er det ikke flere som trener hodet?

Tommy er mannen bak boken «Tenk som en kriger», og selv om jeg alltid har kalt meg selv fotsoldat Kleiven så innser jeg i møte med krigeren Tommy at jeg har mye å lære.

Det handler om å skru litt på ting for å gjøre meg enda bedre, eller som en kompis sa det. «Kjell-Ola har fått seg coach – for å bli mindre dårlig». Det er alltid fullt av konkurranseinstinkt, og testosteron i omgang mellom oss gutta, og han tok det på kornet. Ja, jeg skal bli mindre dårlig på de områdene der jeg ikke er så flink. Der jeg er god der har jeg ikke så mye oppside. Jeg skal hente ut resten av potensialet som bor i meg ved å kombinere fysisk og mentaltrening. Næringslivet er som toppidrett det også. Vi blå-skjorter må også trene. Vi forretningsfolk må også levere!

Jeg kaller meg ofte en drømmer med gjennomføringsevne. Det er slik jeg tørr å tenke utenfor boksen, og gjennomføre som om alternativer ikke fantes.

Og ja, jeg er fortsatt en blå-skjorte.

Det siste året har jeg gjort så mange ulike ting, og opplevd så mye  at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne når folk spør hva jeg gjør. Jeg vet snart ikke helt hva jeg skal si som yrke heller, men jeg gjør det enkelt. Jeg sier alltid «risiko analytiker», så får omverden heller kontre med; «Er ikke du blogger», «er ikke du programleder» «er ikke du foredragsholder». Vel, først av alt er jeg menneske, pleier jeg å kontre. Da blir det gjerne stille en stund. Så kan jeg litt filosofisk fylle på med at jeg også er bror, sønn, pappa, onkel også videre. Rollene i livet er mange, men jeg er alltid Kjell-Ola. Med mindre jeg er kjæreste eller bestevenn. Da kalles jeg bare Ola.

Sånn har det alltid vært.

Reisen mot en best mulig meg kalles også «livets reise»