Livsgleder "Joys of Life"

Det å få sparken løftet virkelig karrieren min – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Det å bli avskiltet kan være noe positivt»

Så sitter vi her da. Jr og jeg med søndags-følelsen i magen og smaken av fransk frokost på tungen. Det har blitt en søndagsgreie for oss gutta å avslutte pappaukene med en frokost sammen på søndagen, og da er det greit å ha franske fristelser fra Albert Bistro i nabolaget.

Når vi sitter her og koser oss i dag, så er det to trygge og gode gutter som oppsummerer uka. To gutter som har jobbet hardt på hver vår front. Maxi har tatt stormskritt i barnehagen, mens jeg har jobbet knallhardt for RIG og også rukket lå gjøre en innsats på annet av prosjekter som TV og blogg. Når vi snakker om jobb så har jeg en sak, som jeg har lyst til å dele med dere.

For det som begynner å bli nærmere åtte år siden signerte jeg på en sluttpakke og avsluttet et arbeidsforhold til en arbeidsgiver som i veldig mange år hadde vært en stor del av min identitet. I Dun & Bradstreet systemet skaffet jeg meg et navn. Jeg jobbet med alt som gikk på synlighet for analyseselskapet som Markeds & Kommunikasjonsdirektør, og det var ikke sjelden at ulike medier tittet innom oss for å høre hvordan det sto til med helsa til norsk økonomi. Som selskapets ansikt utad var dette etterhvert så tett knyttet til mitt navn at jeg blant venner og kjente fikk tilnavnet «Mr Dun & Bradstreet». Den kronen var tung å bære når sluttpakken var signert.

Juridisk sett fikk jeg ikke sparken – jeg ble kjøpt ut av kontrakt fordi de ville bli kvitt meg men følelsen er den samme når du må gå på dagen.

For unge i dag er jobb, karriere og identitet tre sider av samme sak, og der jeg som en ganske ung Markedsdirektør signerte sluttpakke så oppsto umiddelbart en identitetskrise. I alle fall for omgivelsene som ikke visste helt hvor de nå skulle plassere meg. For meg selv så handlet det mer om å stå egne bein, og å vise omverden at det som hadde tatt meg inn på listen over Norges seks mest siterte personer innen økonomi under finanskrisen ikke var en tilfeldighet.

Selv om motivasjonen så absolutt var til stede for å brette opp ermene og sikte mot nye mål så husker jeg godt frustrasjonen over å ha blitt avskiltet. Det var tøff læring å innse at næringslivet ikke handler utelukkende om resultater men like mye om politikk, og trynefaktor. Det var også et annet element inne i det hele. Jeg hadde karantene, og kunne derfor ikke bruke tiden på annet enn å bli sluttpakkebrun.

Når det er sagt så har ettertiden vist at det å ta sluttpakken er det beste som kunne ha hendt meg. Ettertiden har også vist meg at vi mennesker kommer oss gjennom alt om vi bare ønsker det. I tillegg gav det hele en læring som gjør at jeg ikke ser for meg å være ansatt igjen i stort selskap. Den stol-leken er jeg ferdig med.

En sluttpakke er ikke verdens undergang. Ikke din heller! Det er starten på nye eventyr:)

Når Jr en gang i fremtiden skal ut i yrkeslivet så vet jeg i alle fall en ting som jeg skal gi han på veien. Rådet går som følger, Det er ikke hvordan  du takler medgang som definerer deg som person. Det er hvordan du takler motgang, og hvilke valg du tar når bølgene blåser opp hvite skumtopper rundt deg. Historien har nemlig vist gjentatte ganger at vi mennesker alltid kan snu en trussel til en mulighet.

Jeg hadde aldri startet RIG, begynt å blogge eller holdt nærmere 100 Naive Norge om jeg ikke hadde signert sluttpakke på D&B. Ikke hadde jeg gjort TV prosjekter heller. Bak enhver trussel ligger en skjult mulighet.

Den samme historien har også vist at det er lite som er mer populært en et sterkt «comeback». Sagt med andre ord;

Det å få sparken løftet virkelig karrieren min.

Tips om du ryker på en sluttpakke;

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0
  1. Sørg for å bruke den første tiden effektivt og plei aktiv kontakt med venner og kjente.
  2. Spill på dine styrker, og bruk dine unike sider til å komme deg tilbake i posisjon for nye muligheter.
  3. Omgi deg med mennesker som vil deg godt.
  4. Lag et ideelt fremtidsbilde, og følg drømmene dine. Skal du oppfylle en drøm så må da ha en plan. Da blir drømmen til et mål.
  5. Sett realistiske delmål på kort og lang sikt.

Relatert

Share: