Livsgleder "Joys of Life"

Derfor kan du si opp jobben med god samvittighet i dag

«Og derfor skal du hoppe!»

Kjære leser, har du vurdert å hoppe av en trygg jobb for å følge drømmen om egen virksomhet? Eller kanskje du allerede har hoppet? Nå skal jeg fortelle deg hvorfor Norge er verdens beste sted for oss som vil satse på drømmen om egen virksomhet.

En av de tingene jeg virkelig brenner for her i verden er det å engasjere mennesker jeg kjenner som har drømmen om å starte eget selskap. Engasjere gjennom å få dem til å forstå hvor lite farlig det er å hoppe fra storselskaps karusellen til et liv i egen båt. Engasjere dem gjennom å dele gledene ved å bygge noe eget etter eget hode og egen lest. Her i Norge er det et hav av virksomheter i kategorien som kalles små og og mellomstore selskaper, og selv om vi ikke er så flinke til å skape de helt store globale suksessene fra lille Norge, så er Norge uten tvil verdens beste land å være næringsdrivende av egen virksomhet i. La meg forklare!

De som er skeptiske til å drive egen virksomhet i Norge snakker som regel om at hjemmemarkedet her til lands er for lite. De snakker om at Norge er for dyrt, og at myndighetene begrenser ved å gjøre rammeverket så rigid at entreprenøren med alle de gode ideene gir opp nesten før han har startet. Alt pågangmot blir jo gjerne borte i møte med regnskapskrav, og rapporteringsregler sies det. Vel, nå skal jeg fortelle deg hvorfor Norge er et så fantastisk sted å bygge butikk.

Først av alt så er Nordmenns sikkerhetsnett så godt at ting aldri kan gå skikkelig til helvete. Om alt skulle rase og grunder-drømmen går på tryne så havner du ikke på gata eller blir skutt. Ikke mister du en arm som kompensasjon for opparbeidet gjeld heller.

En god venn av meg sa det ganske enkelt da vi skulle starte Risk Information Group. «Om alt går til helvete Kjell-Ola, så må du bare flytte litt ut av Oslo-gryta» . Han hadde helt rett. Heldigvis så gikk ikke ting til helvete. Det tok riktignok noen år, men vi tjener penger.

Når det gjelder grunder-drømmen så er den så fantastisk i nettopp Norge fordi kombinasjonen av  god kjøpekraft, høy innovasjonsevne, godt sikkerhetsnett, gode velferdsordninger, og forutsigbare rammer gjør Norge som skapt for deg som har drømmer om noe eget. De samme rammevilkårene gjør også Norge til et perfekt sted for å satse på teknoloigi, eller livsstilskonsepter som har mulighet for fotfeste også i større økonomier enn vår egen.

Det er noe man ofte glemmer når jantelov, og forståsegpåere med kritiske og skeptiske tunger skal drepe din ide, eller drøm Slå tilbake sier jeg. Slå tilbake ved ved å vise vei der de færreste tørr. Det å stole på eget hode i storm eller stille vær er nemlig den største gaven et menneske kan få. I alle fall om vi ser bort fra god helse.

Tiden går og drømmen din kan settes ut i livet nå. Hva venter du på?

Her følger 5 gode grunner til å følge drømmen om eget selskap.

  1. Norsk økonomi er god
  2. Velferdsstaten gjør at du som grunder ikke havner på gata
  3. Vi nordmenn elsker ny teknologi og nye konsepter
  4. Investeringsviljen her til lands er god
  5. Vi er et lite land så du trenger ikke milliarder for å bli Norges ledende i din nisje – i alle fall ikke om du er kreativ
  6. Investorer i Norge vet at det eneste som er dyrere enn kompetanse er inkompetanse. Derfor får du betalt
  7. Har du en god nok ide er investor miljøene mange og har du først en suksess så kan det nærmest gi klippekort
  8. Vi nordmenn reiser mye, og gode ideer ute kan lett hentes og forbedres her hjemme
  9. Et godt regulert land som Norge gir forutsigbarhet
  10. Korrupsjon, og kriminalitet finnes men ikke i større grad enn at du kan navigere uten store overraskelser.