Livsgleder "Joys of Life"

Derfor er Facebook gratis

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

– Og derfor betaler du med opplysninger fra livet ditt fremfor penger

Du har kanskje stilt deg selv spørsmålet om du ville betalt for ¨bruke» Facebook?

Vel, om du ikke har gjort deg opp noen mening så skal du få noen tanker på veien nå.

Facebook kunne vært en ren betalingstjeneste med oppgjør i kroner og øre for medlemskap, og der enkelte av oss sikkert ville betalt for å dele alt om minner og eget liv for noen kroner i måneden så ville veldig mange andre latt være. Det hadde kostet Facebook langt mer penger enn inntekten ved å ta seg betalt. Forstår du hvorfor?

Det er nemlig fortsatt slik at betalingstjenester skal gi en enorm merverdi på nett før mannen i gata gidder å kjøpe abonnement.

Dette merker alt fra aviser til tjenester som Netflix og Viaplay.

For Facebook som en kommersiell tjeneste er imidlertid inngangsbilletten din mye mer verdt med oppgjør i fri utlevering av data, og preferanser. Data som markedsundersøkelsesbyråer tidligere kunne fått betalt dyre dommer for å hente inn rapporterer du nå selv inn via Facebook, og der kunder ønsker kontakt med forbrukere som liker bilen Porsche eller fotballklubben Real Madrid så vet Facebook bedre enn noen at det er deg eller meg.

Facebook vet hvilket standpunkt du tar i politiske saker, og hvilket bilmerke du kjører.

Facebook vet til og med at jeg reiser mye til Gran Canaria (familien min bor der), Facebook vet at jeg spiser mye på The Edge og at jeg trener nesten daglig på Evo. I tillegg vet Facebook at jeg beveger meg mye land, og strand rundt med foredrag eller risikojobber, og viktigst av alt. Facebook vet hvilken by, og hvilket område jeg bor i, og de har demografien på dette. Dermed så kan nettsamfunnet blant annet beregne min kjøpekraft etc.

De samme mekanismene som selskaper tidligere brukte for å pumpe reklame i din og min fysiske postkasse, og de samme mekanismene som tidligere ble benyttet for å gjennomføre markedsundersøkelser på telefonen (slike som vi hatet) blir i dag utført i det stille basert på hva du velger å klikke liker på i den blå/hvite søkeruta.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Deretter skapes profilen deg som har en kommersiell verdi, og grunnen er ganske enkelt at du med stor sikkerhet har en rekke kommersielle fordeler for produkter og tjenester som ønsker å nå akkurat deg.

Biff restaurant 1 kan i Facebook kjøre en annonse som treffer alle som har besøkt eller liker biff restaurant 2. Aldri har det vært enklere å rappe konkurrentens kunder

Denne verdien som du kanskje aldri har tenkt over bygges over tid ved ditt minste trykk, og den lar seg bygge fordi du som regel tenker «Jeg klikke liker ? jeg har da ingenting å skjule».

Sirkelen er dermed sluttet, og Facebook har tjent en ny bunke, blanke kroner. Som motytelse får du gratis inngang.

På innsiden møtes du med ordene, «Whats on your mind» Facebook vil ha deg til å utlevere mer.

STAY SAFE!

Les også – Ikke la dem ta livet av krona

Les også – Er vi så lettlurte på Facebook

Les også – Da jeg drakk mine siste dråper alkohol

Les også – Min best bevarte hemmelighet

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; MIN FACEBOOK!

416026-7-1431012333107-9826774

www.kjellolakleiven.no

TAKK FOR BESØKET!

Tips til bloggen kan sendes til Kjell-Ola.kleiven@rignorge.no

Alt godt herfra og stay safe!