Livsgleder "Joys of Life"

Denne galskapen koster Norge mange hundre millioner i året

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kjære lesere, jeg har lyst til å fortelle dere alle hvor skoen trykker i det offentlige Norge og jeg har lyst til å gjøre det raskt, og effektivt. 

De siste årene har tilstrømmingen av internasjonal arbeidskraft tilført nasjonen helt nødvendige hender for å utføre mange av de arbeidsoppgavene som AS Norge ikke klarer å dekke på egenhånd.  Vi har sett hele næringer få sitt behov for arbeidskraft bli dekket av utlendinger, og slik også andre rike nasjoner har gjort det før oss har vi nordmenn lent oss tilbake og tatt imot. Adel har alltid hatt tjenestefolk og vi nordmenn vil ikke ha det annerledes.

Vi har renholdsfolk fra Polen, snekkere fra Baltikum og servitører og bartendere fra Sverige (selv om disse nå er på retur). På toppen av det hele har vi vært gjennom en asylkrise, og en rekke andre hendelser som har gjort sitt til at Norge er et mer internasjonalt samfunn enn noengang tidligere. Dette har mye bra ved seg, men likevel skaper det utfordringer for det offentlige Norge, og nå skal jeg fortelle dere om en slik som koster oss flere hundre millioner om ikke mer.

Vi vet ikke hvem som befinner seg i Norge – Vi vet ikke hvem som hever penger via NAV eller jobber på anleggsplassene våre. Grunnen er ganske enkelt at rutinene for ID-verifisering  i deler av det offentlige er en spøk. Om vi tar NAV som et eksempel så har de ikke engang en førstelinje forsvarsmur for å sjekke om identiteter er ekte eller falske. De bruker ikke teknologi, og ser ikke behovet.

Selv har jeg forsøkt be om et møte med dem i flere år for å diskutere problemstillingen, men de kommer aldri tilbake.

De som har best rutiner for «ID-verifisierng» er skatteetaten, men i resten av det offentlige er det stort sett bare sorgen.

Hos min arbeidsgiver RIG avslører vi hver eneste måned flere falske identiteter på vegne av bankene og det offentlige, men der det deles ut mest penger der har i de valgt å stikke hodet i sanden. Forstå det den som kan!

Om du tar turen på Posten for å hente ut en bank-id så er situasjonen den samme. Det finnes ingen systemer som sjekker om identiteten din er ekte eller falsk. Hvorfor skal jeg bry meg om dette, tenker du kanskje? La meg hjelpe hjernecellene dine i gang. Du skal bry deg fordi systemet utbetaler penger til folk vi ikke vet hvem er. Systemet bidrar også til å hvitvaske identiteter som er falske fordi en dårlig kontroll i første omgang gjør sitt til at skurker får stempel fra AS Norge på at de er den de sier de er, og det helt uten en kontroll.

Systemet gjør også at en nisse med lua i hånda kan hente ut din bank-id på Posten helt uten å bli tatt med buksene nede, og det selv om han har falsk ID.

Når skattedirektøren for noen år tilbake sa at det er mer enn 1 million individer som har fått et D-nummer uten en reell ID kontroll i Norge, så sier det mye og det var den gang. Nå er alt så mye verre!

Jeg har ikke skrevet min siste blogg om de dårlige rutinene for ID-verifisering i det offentlige Norge. Ikke er det siste gang vi taper noen hundre millioner på at vi ikke vet hvem vi deler ut penger til heller, men hvem bryr seg. i har jo et helt oljefond og ta av.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

På NAV der løper de fra den ene krisen til den andre og i mellomtiden så kan alle som føler for det hente ut penger i falsk navn.  Som skattebetalere er det du og jeg som taper.

Sånn er det med den saken!