Livsgleder "Joys of Life"

Den kostbare ensomheten og «web-daten» fra helvete – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Gode tips til deg som har utlevert for mye til de falske dating og sex-møteplassene»

Kjære leser, jeg hadde egentlig ikke tenkt til å blogge i dag, men så kom det noen engasjerende e-mailer fra dere, og vips så var vi i gang igjen. La oss først av alt snakke litt alvor.

I skrivende stund sitter jeg her og går gjennom e-mailer fra dere, og engasjementet fra dere er overveldende. Jeg koser meg med tilbakemeldinger på både gårsdagens episode av Svindeljegerne på TV3 og innspill på netthetsen som gikk inn på meg for noen uker tilbake. I skrivende stund har jeg lest nærmere hundre mailer fra dere, og engasjementet dere kjære lesere er rørende. Det er også ekstremt givende at dere bruker tid på både å lese, følge og skrive om meninger, oppfatninger og tanker til ting som skjer i universet rundt bloggen, den verden vi alle lever i. Takk for at dere leser, deler og ikke minst reflekterer.

La meg ta tak i litt av tematikken fra gårsdagens episode av Svindeljegerne på Tv3 før jeg spinner videre.

Gode råde er dyre men dårlige råd er enda dyrere.

Trolig er tusener av nordmenn svindlet av dating og sexchat-industrien, som vi tok opp i denne ukas «Svindeljegerne», og intim informasjon ment å deles med en mulig partner er lagret ulovlig hos ukjente aktører. Ukjente aktører som ingen vet hvem som står bak. Ukjente aktører som deler intime bilder og persondata om og fra nordmenn ukritisk.

Avsløringene som Svindeljegerne i denne episoden gjorde vil trolig opprøre mange. På tross av det pinlige og skamfulle ved saken og dens natur, oppfordrer vi deg om å ta kontakt med Slettmeg.no/NorSIS og politiet om du har brukt tjenestene som vi omtaler i programmet. Det er vanskelig å slette opplysningene. Vanskelig å forsikre seg om at data som brukere av disse tjenestene har utlevert slettes eller forblir private. Det krever at politiet, Datatilsynet og/eller Økokrim ser omfanget av lovbruddene og tar affære.

Flere tusen nordmenn har trolig delt både egne nakenbilder, og svært sensitiv informasjon om egen familie med individer som ikke finnes. Individer som er skapt med ren fantasi for å svindle dere. Det er ukjente aktører som står bak.

Ukjente aktører som har kontroll med nordmenns intime opplysninger er kyniske og utspekulerte. De gjør mye for å skjule sporene sine. Eierne av domenet med chat-løsningen som benyttes av Operating4U og Norwegians Work From Home er gjemt bak en domain privacy-tjeneste hos det danskdominerte selskapet Ascio, og er underlagt dansk lov. De hevder at ulovlig virksomhet tas på stort alvor, har systemer for å rapportere kunders mulige lovbrudd.

At svindlerne har gjemt domeneeierskap i Danmark er positivt med tanke på tett samarbeid med politi og myndigheter i nabolandet. Ascio er dessuten et velrenommert teknologiselskap som forbyr privacy-kunder å drive med ulovlig virksomhet som for eksempel bedrageri og ulovlig registrering av personopplysninger

Til chat-operatørene som utgir seg for å være andre mennesker enn de i realiteten er for økonomisk vinning vil jeg opplyse om at arbeidet de utfører er i et juridisk grenseland med tanke på svindel av intetanende kunder, og lagring av bilder og informasjon. Jeg ber deg som gjør slikt arbeid om å vurdere de juridiske og moralske sidene ved jobben du gjør. Det er ikke ok å utgi seg for å være en 28 år gammel kvinne på jakt etter den rette mannen om du i realiteten er en mann på 45. Ikke er det ok å lagre all informasjon om fremmede for økonomisk vinning heller. Dette er informasjon som er som skapt for utpressing, id-svindel og lignende.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kjære lesere, dagens lesere er kanskje ikke det lystigste som jeg har skrevet, men tanken på at landsmenn i jakten på å møte ensomhet blir lurt ved ulike datingapper på nett er så frastøtende at jeg bare måtte ta til orde for hva dere bør gjøre om dere er lurt opp i stry, eller har kommet i fare for å bruke en slik tjeneste.

Det at dette er så pinlig, og at ensomheten i seg selv er så tøff gjør nemlig at mange lar seg friste til å bruke slike tjenester, og i det utvalget som finnes er det lett å trå feil. Gjør du det kan ensomheten fort bli både dyr og farlig.

Nå vet du hva du skal gjøre om du har tråkket feil.

Stay safe.

Relatert

Share: