Livsgleder "Joys of Life"

Den brutale sannheten

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kjære leser, det å bry seg om dyrene på planeten er en av menneskets forpliktelser, og derfor kjenner jeg at jeg i blant blir forbanna. La oss ta tak i en slik sak. Ta tak i saken mens kaffen på Albert enda er varm, og snøen laver ned utenfor vinduet. Jeg vil starte dagen med noen ord om elefanter.

Hvor hadde verden vært om vi mennesker ikke tok ansvar for egen planet? Om vi ikke hadde sørget for at truede dyrearter fikk beskyttelse.

Elefantarten er listet som truet i USA, og import av elefanttenner og andre klenodier var  ulovlig, om ikke visse kriterier ble møtt.

Trumps administrasjon åpner nå for at trofeer av lovlig skutte elefanter fra de afrikanske landene Zimbabwe og Zambia, kan tas med til USA, skriver det britiske nettstedet Independent. Obama-administrasjonen forbød i 2014 importen, fordi de mente det ikke bidro til å øke bestanden av det utrydningstruede dyret.

Trumps administrasjon argumenterer med det motsatte, og hevder at lovlig og kontrollert jakt vil bidra til å øke bestanden av den afrikanske elefanten. Presidenten vil reversere forbudet som Barack Obama innførte. Om du som meg mener dette er feil så kan du underskrive her

I dag vil jeg også ta deg med en tur på jobb kjære leser, og temaet jeg vil ta opp har alltid vært en av mine kjepphester. Om du som ansatt, som prosjektleder, prosjekteier eller del-leverandør i en eller annen prosess ser at du ikke leverer, da skal du umiddelbart flagge det til din nærmeste leder. Flagge slik at denne kan ta dette med i betraktningen når prosjektet eller leveransen skal gjøres. De siste ukene har jeg holdt på med et prosjekt der leveranser fra ulike hender skulle samles i et felles løft. Et løft som skulle gjøre at prosjektet i henhold til plan kunne fullføres i god tid før jul. Når det viser seg at en part heller stikker hodet i sanden enn å rapportere, og leveransen fra denne ikke finnes eller ikke er prioritert, så er resultatet at hele prosjektet flyttes til over jul. Det koster mye penger det!

Om du ikke har kontroll eller sannsynligheten for at du ikke leverer er til stede da må du for guds skyld dele.

Essensen for meg som leder har alltid vært at en «fuck-up» eller mislykket hendelse er greit så lenge man rapporterer om status. Da kan andre rydde opp. Hadde man bare visst om en mulig «flykræsj» så kunne man tatt høyde for det eller omprioritert ressurser. Om intet flagges så antar man at ting er på stell. Om intet flagges eller varsles som 100% ok, og deadline er på overtid så blir det å skjule at man ikke klarer, vil eller kan kun en midlertidig befrielse. Resultatet blir nemlig at det hele får så mye større konsekvenser enn om man bare hadde varslet en kommende fiasko. Jeg kaller det den brutale sannheten.

Alle kan gjøre feil, og slik vil det alltid være men det må varsles til lagkameratene.

Jeg bruker å si og har alltid sagt at jeg heller vil ha den brutale sannheten enn å bli ført bak lyset. Det gjelder alle situasjoner i livet, og da minst like mye på jobb som på privaten. Rent personlig finner jeg det mye vanskeligere å dele mine «fuck-ups» på privaten enn på jobb. På jobb der er alt mer rasjonelt, og praktisk. Det å dele det å mislykkes på privaten er mye skumlere. Derfor har jeg jobbet mye med meg selv for å kunne dele mine flauser på privaten med mine nærmeste. Som alfahan er ikke det alltid så lett. Flauser på jobb de deler jeg alltid umiddelbart. Noe annet er respektløst mot kollegaer, og andre. Spesielt som lag-kaptein!

Den brutale sannheten er etterhvert en av ingrediensene i det jeg kaller for «Kleivens metode». Det er rett og slett noe så enkelt som mitt sett for å navigere i en hverdag med mye armer og bein. En hverdag som gir mange muligheter, og da blir Kleivens metode mine kjøreregler. Kjøreregel 1 er å alltid dele den brutale sannheten.

Det handler om respekt for omverden.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nå skal jeg hive meg rundt og forberede styremøte i RISK, og med det sagt; La oss alle gjøre dagen i dag både minnerik, og hendelsesfull. Om noe skulle gå til helvete så er det bare en ting som gjelder. Den brutale sannheten.

Stay safe godtfolk!