Livsgleder "Joys of Life"

De små tingene å glede seg over

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Det er ikke en dag uten spenning for den som evner å glede seg over de små tingene i livet, og i dag er en slik dag. En dag da det er alle de små tingene som står i sentrum. En dag da jeg skal ut på eventyr igjen, og eventyret begynner med å glede seg over de små, men viktige detaljene som virkelig krydrer hverdagen.

Dager som denne kaller jeg krydder

Da jeg for snart syv år siden startet analyse-huset Risk Information Group (RIG) med min forretningspartner, og gode venn Preben, så var det i London at vi først fant gull. Vi var på den tiden på jakt etter en database som kunne gi norske banker og norsk finansnæring god og korrekt informasjon om trusler innen hvitvasking, korrupsjon og terrorfinansiering. Vi var på jakt etter en database som kunne fortelle bankene om deres kunder var involvert i slikt. På den tiden var det et sterkt fokus på dette som følge av den hvitvaskingsloven som kom noen år tidligere. Preben og jeg fant gull i London. Siden den gang har jeg derfor reist til storbyen over alle Europeiske storbyer jevnlig. Byen som har alt. Byen som lever med en så høy puls, og et så høyt stressnivå at du har hjertebank flere dager etter at du er tilbake i Oslo. Byen som er så full av folk og fe at du får følelsen av 17-mai uansett hvilken dag du er der. I alle fall om du er i London på jobb. Jobb i London er noe annet enn ferie. Jobb i London er et evig kaos, og det gjelder spesielt om du skal rekke møter rundt om i byen.

Når jeg nå sitter og skriver dette så er det over en tradisjonell britisk frokost, og det er deg som leser jeg har i tankene. Jeg vet nemlig at mange av dere etterhvert leser bloggen jevnlig. Jeg vet at mange av dere har fulgt den over flere år, og da vil sikkert flere av dere også huske at den egentlig begynte som en blogg som tok for seg terrorfinansiering, hvitvasking, korrupsjon, og samfunnsrelatert tematikk. Etter at jeg ved nyttår flyttet den ut av universet til Nettavisen har jeg gitt bloggen et mer personlig preg. Jeg har valgt å fylle den med alle sider av mitt liv og ikke bare de som kunne vært hentet fra ulike intervjuer som er gjort med meg opp gjennom årene. Jeg er et fullverdig menneske jeg også – selv om jeg jobber med risiko, og har dress og blå skjorte som jobbantrekk.

Når jeg nå hamrer løs på tastaturet igjen så er det vel vitende om at KleivenBlogg.no aldri har hatt større følger-masse enn nå. Det har dermed vist seg riktig å by på mer enn action fra en verden som er full av svindel & bedrag. Det har vist seg riktig, og ikke minst gir det meg mer glede. Forretnings-personen Kjell-Ola har sagt mye om mangt i blogg, og ulike medier opp gjennom årene, men det er mennesker som egentlig engasjerer meg mest. Mennesker og relasjoner mellom mennesker. Nettopp derfor er jeg alltid på søken etter nye opplevelser. Jeg er alltid på søken etter de sidene av livet som jeg ikke kan så mye om, og derfor har helgen som var vært så bra.

Intelligente mennesker er alltid ute etter å utvide egen horisont. Det kalles kontinuerlig læring

Denne helgen har jeg fått innføring i en idrett som jeg ikke kan så mye om. Jeg har fått ta del i et univers som er et stykke unna mitt men som samtidig har mye felles med min verden og mine verdier. Jeg kaller det et parallell-univers. I tillegg fikk jeg være med å besøke en kirke som var så full av musikk, energi og stemning at jeg nærmest følte at jeg var på konsert eller teater.

For en som sjelden besøker kirker var det en enorm opplevelse og noe jeg virkelig vil skatte i tiden fremover. Slike skatter gir livet nye dimensjoner. Når natt ble til morgen i dag tidlig så benyttet jeg muligheten til å ta kontakt med en venn og kollega i million-byen, og sånn har det seg slik at dagen i dag også blir spennende på alle måter. I en verden av muligheter er du aldri mer enn et smil, eller et «ja» unna et nytt eventyr.

Det er lett å gå tom for ord i en by som London. En by som slår luften ut av deg men på et bra sett.

Om du ikke har ord, så si det med et smil.

Alt godt fra meg.

Stay safe!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

20689757_10154959173413517_3004027191918002523_o-1336240