Livsgleder "Joys of Life"

De 5 tingene jeg ville beholdt om jeg skulle gi slipp på nesten alt jeg eier – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«De fem eiendelene jeg ville beholdt om jeg skulle beholde kun fem ting av alt jeg eier»

Som endel av en prosess for å løsne tankene litt fra faste mønstre har jeg siden jul «sparret» litt med en slags coach/mentor, og tankeprosessene det har ført med seg er virkelig å anbefale. Spesielt om du som meg er en evig tids-optimist med flere prosjekter og baller i luften enn uken har dager.

En tanke-øvelse alle burde prøve seg på! Du skal beholde kun fem ting av alt du eier.

Da jeg først startet med denne «sparringen» så var det for å samle trådene i alle prosjektene jeg jobber med og dermed få bedre oversikt over hvordan tiden min benyttes og hvilke konsekvenser dette egentlig har på de valgene jeg tar. Når vi først var i gang så forsto jeg at alt egentlig handlet om så mye mer enn tid, og der jeg ser på alle de ulike prosjektene som en slags «voksen-Lego». Jeg lever for å bygge! Og da mener jeg enten det er snakk om dagtid, kveldstid eller natt. Det å bygge det er min måte å fikse den rastløsheten som kommer om jeg skal se TV eller gjøre annet som ikke resulterer i noe konkret, eller noe ferdig bygget.

På veien har vi nå jobbet med hvorfor vi bygger og hva vi skal bygge til slutt. Den optimale scene om du vil.

Vi mennesker er nok ofte så innlåst på våre egne rutiner, og rammer at vi helt glemmer å løfte blikket mot horisonten. Vi glemmer å se det store bildet, og vi glemmer hva som egentlig er viktig i en verden av penge, tids og statusjag. Dette er ting jeg egentlig ønsker å løsrive meg fra.

Som tids-optimist kan dagen aldri få mange nok timer, og det er ikke sjelden at jeg tar meg selv i å løse en oppgave av gangen for å få alt til å gå opp. Medaljen er ekstra tid til Jr, og tid til en daglig treningsøkt. Over lang tid er belønningen ved konstant høyt tempo at mye blir gjort, og at mange opplevelser som egentlig ikke skulle kunne skje ellers faller på plass som dominobrikker.

De tingene, og de materialistiske gjenstandene jeg omgir meg med er som regel linket til konkrete gjøremål, og som kulepennen gir meg kreativitet så gir sol-brilllene såre øyne etterlengtet beskyttelse. Om oppgaven med å plukke ut fem ting jeg ville beholde hadde kommet i tyveårene så ville garantert en av dem vært en bil. Ved inngangen til trettiårene ville en flott klokke trolig vært en fem av, men i dag er fokuset helt annerledes. Verdien på de fem er også langt lavere enn den ville vært i yngre alder og grunnen er at jeg egentlig gir litt f i statusjaget.

Til høsten blir jeg 40 år gammel. Til høsten kan jeg dermed smykke meg med å ha gjennomført halve livet, og da er det greit å kunne si at de fem tingene jeg ville beholdt om det bare var fem ting ikke overstiger verdien av en månedslønn.

Det er noe å tenke på når man jakter og jager i hverdagen.

I utgangspunktet ble listen min med topp 5 ting slik:

1.Macbook Pro´n min (Burde sikkert kastet den for å få fred fra omverden, men neppe smart)

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

2.Stereoanlegget som spiller livets Sound-track (Geneva ett eller annet – bra lyd gir det i alle fall)

3.Solbrillene mine fra Maui Jim (De er ikke dyrest eller mest fancy – men de gir meg det jeg trenger av beskyttelse for såre øyne)

4.En gammel skinnjakke som ikke engang har noe merke.

5.Canon kameraet mitt – om ikke for annet så for å forevige alle minnene med Jr – det fortjener han nemlig.

Det som er tøffest å gi slipp på må være favoritt joggeskoene, hettegenseren som er så god på søndagene, leiligheten i Oslo, og huset i Spania. Ellers er det sikkert mange eiendeler jeg ikke engang kommer på, og det skulle da bare mangle. De fleste av oss eier i 2017 flere tusen gjenstander. Om det ikke er tingene som eier oss da.

Hva er dine fem ting? Ifølge mentoren synker verdien på tingene ettersom vi blir eldre og mindre matrialistiske. Det stemte i alle fall i mitt tilfelle.

Relatert

Share: