Livsgleder "Joys of Life"

De 10 kles-tipsene enhver mann skal huske når han kler seg for julebordet

«Om du er mann så er det ikke kreativiteten, eller evnen til å gjenskape en påfugl som gir bonuspoeng når påkledningen på julebordet skal bedømmes. Det er alle de grunnleggende tingene. Forventningene til oss mannfolk er jo så lave tross alt»

Kjære landsmenn, og da mener jeg de av dere som går i kategorien herrer, eller «gentlemen» om dere vil.  Koner, husturer og samboere – dere kan også følge med. Mange av deres «menn» vil trenge deres hjelp i tiden fremover.

Jeg har i dag gleden av å dele noen tips til antrekk når det kommer til julebordet, og grunnen er ganske enkelt at flere av dere har spurt. I spørsmålene dere har sendt meg har flere spurt om konkrete antrekk, og til og med klesmerker som jeg liker eller anbefaler på julebords påkledningen. Dere har spurt om alt fra fargen på sokkene, til lengden på slipset men vi gjør det enkelt.

Vi er menn tross alt. Menn som kan når vi vil, og nå skal dere få de enkle svarene på de kompliserte spørsmålene. Smak er som kjent ulik, men de grunnleggende reglene er stort sett konsistente. Derfor er det hygiene faktorene vi klinker til med her.

Så får dere også huske at mannen dere har spurt verken er noe  moteikon eller stilguru. Dere har spurt en praktisk risikoanalytiker, og svindeljeger med sans for enkel herremote av det slaget som aldri går av moten.

Topp 10 tips får dere her;

  1. Om dressen fra fjorårets julebord ikke passer så la den bli hjemme. For liten eller for stor er like teit.
  2. Slipset skal ikke ta slutt midt på magen. La det gå til beltet.
  3. Om dressen fra fjorårets julebord passer men fortsatt har rester av det samme julebordet på seg, så la den bli hjemme
  4. Slips med julemotiv er «no go». Spar det til familiefesten på julekvelden. Familien dømmer deg ikke.
  5. En skjorte skal strykes, og det gjelder til og med på fest. Også selv om det er mørkt ute.
  6. Går du i dress så skal buksa ha press. Lever den til rens i god tid om du er i tvil om den har en klar presskant
  7. Det å kle seg med humor kan være gøy men julebord er litt som bryllup, og begravelse. En anledning for det mer stilrene.
  8. Bukser som slutter midt på leggen forteller omverden at du fikk dressen til konfirmasjonen.
  9. Bukser som ligger en halvmeter over skoene forteller omverden at du har lånt dressen eller kjøpte den på lagersalg
  10. Et rødt element kan gi jule-preg men du behøver ikke leke julenisse Velger du slips så behøver du ikke tørkle og motsatt. Et rødt element er bra. To er for mye.

Årets bonus tips er å bruke noen kroner på å la en skredder justere litt på dressen om den ikke sitter 100%. En skredder er en billig investering som tar deg fra boms til best. For noen hundrelapper ser du plutselig ut som om du bryr deg uten å gi inntrykket av at du prøver for hardt.

Så er det vel bare en siste ting og si; Om påkledningen tar seg like godt ut når du er på vei hjem som når du kom så vil enkelte si at festen var mislykket. Jeg vil si at du er i ferd med å bli en stilfull karakter. Du har aldri sett en pære full «gentleman» har du vel?

Skulle du få lyst til å hente litt inspirasjon til påkledningen ute i den store verden så kan jeg anbefale et Google-søk på David Gandy. Kombinert med ordet «suit» er det mye inspirasjon å hente.

Nyt helgen godtfolk.

Stay safe!

11109695_10152892520883517_6192906904155977264_o-5499911