Livsgleder "Joys of Life"

Brudemakeup og forberedelser til dagen!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Bryllupsdagen er en stor dag i en jentes liv, og man ønsker å ta seg bra ut både på festen og på de forevigede brudebildene.
Brude sminke skal forsterke det feminine, uskyldige eller erotiske ved bruden på en diskret måte. Men det er viktig å få lov til å holde sin egen stil, så man føler seg tilpass. Samtidig er det viktig for de som ikke er vant til å bruke sminke, å forstå at det ikke betyr at man burde nøye seg med litt mascara, men at det er riktige farger og nyanser som skaper en naturlig look. Resultatet bør bli en forbedret versjon av seg selv. Noe som ser bra ut i virkeligheten, trenger ikke nødvendigvis fungere på bilder.

Så her kommer viktige tips for den store dagen:

Forberedelser

Stil:
Bestem deg gjerne på forhånd hvilken stil du ønsker når det gjelder hår og sminke. Er du den dramatiske, romantiske eller klassiske typen? Husk at fargene må samkjøre med farger i buketten.

Hud:
Dersom din hud og lepper er tørre, så anstreng deg for å drikke mye vann i uken før bryllupet. Smør deg også med krem ofte. Dersom du ønsker å ta solarium å forkant, så unngå dette samme dag som bryllupsfoto for å unngå å se rød og oransje ut på bildene. Peeling viktigere enn du tror! Huden kan se fin ut, men så snart du påfører foundation og pudder kan huden begynne å flasse og foundation stripe seg. Dette er ikke pent på bilder! Mange peeling inneholder sandkorn som irriterer og tørker ut huden mye mer enn de peeler. Jeg anbefaler desidert Decleor Phytopeel som jeg sverger til. Det er den beste peelingen på markedet, og jeg blir ikke sponset for å si det! Den fungerer som en krem som du smører et tynt lag av på ansikt og hals. La virke et par minutter til den har trukket inn i huden og forsvinner. Du kan da begynne å massere ansiktet i små sirkelbevegelser og se all den døde huden drysse av. Skyld så ansiktet godt og tilfør en god krem. Glatt som babyrumpe! Gjør gjerne dette dagen før bryllupet.

Decleor Phytopeel tilsvarer en dyprens på mange hudpleiesalonger. Tuben koster i underkant av 400 kr på de fleste butikker, og varer i en halv evighet. Absolutt et bra kjøp!

Viktig å merke seg:
Det finnes salonger med utdannede frisører og makeup artister. Men vær obs på at ikke alle frisører har utdanning innen makeup. Noen har tatt et 1-times kurs med sminke, men blir ikke nødvendigvis bra sminkører av den grunn. Så dersom du velger den lille lokalfrisøren på hjørnet, er det veldig lurt å be om prøvetime et par uker før så du finner ut om du blir fornøyd med resultatet.

Den store dagen

Skifte:
Legg gjerne laken på gulvet på forhånd for å unngå å skitne til kjolen. Det er lurt å ha på seg klær med knepping eller glidelås før skifte på bryllupsdagen. Det gjør det lettere å skifte uten å ødelegge frisyren og sminken. I noen tilfeller kan det være lurt å vente med leppestift til etter kjolen er tatt på, dersom den er trang og må dras over hodet.

Hår:
Håret bør friseres rett før sminken legges. På den måten er du fresh og nysminket til vielsen og fotograf.

Sminke:
Foundation skal være i samme tone som huden din. Dette er viktig for å unngå forskjellige hudfarger på ansikt mot kropp. Det vises ekstra godt på bilder dersom bruden har et ansikt lysere eller brunere enn armer og hals. Legg gjerne en lett, flytende foundation og lukk den med et tynt lag løs, transparent pudder på. Jo mere uren hud du har, jo tykkere foundation bør du velge. Dersom du har fin hud, så hold deg til de tynne og flytende. Gni foundation ut i overgangene. Det er viktig å «lukke» med løs pudder etterpå for at sminken skal holde hele dagen. Dette hjelper både ved svette og tårer også. (Dersom du er i en alder hvor fine linjer og rynker har begynt å synes, så vær veldig forsiktig med pudder som legger seg i linjer og gjør de mer synlige.)

Husk foundation og pudder på øyelokket også. Det fungerer som den beste primer før skyggen legges. Det er en stylists hemmelighet for å unngå at øyeskyggen striper seg, og for å få den til å sitte hele dagen.Velg gjerne en hvit eller sølv øyenskygge på selve øyelokket for å få det fram. Dersom du har veldig store og utstående øyne, så hold deg til mer duse nøytrale farger. En regel hvert å merke seg er at lyse farger fremhever, mens mørke farger demper.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Marker så globalen med en mørkere skygge som brun, nøytral eller gråbrun, og dus denne ut med en pensel for å skape en naturlig look.

Du kan velge om du så ønsker en farget øyenskygge i tillegg. Den bør gå i C-formasjon fra ytterste øyekrok og opp i møte med globallinjen. Dus skyggene i hverandre. Velg gjerne farger som matcher fargene i buketten og leppene, eller komplementærfargen til øyefargen din. Dersom du har mørke, brune eller grønne øyne, bør C-skyggen være i grønn eller lilla toner (ikke brun). Avslutt gjerne med litt hvit skygge eller highlight rett under brynet.Vær obs på at all bruk av shimmer og glitter kan se kornete ut på bilder, eller glinse å da bli til hvite prikker på bildene dersom de tas med blitz eller ute i sollys.

Når det gjelder kajal og eyeliner så skaper våtliner et rett og merkbart resultat, mens blyant kan duses litt ut med finger eller q-tips for å skape et mer naturlig resultat. Dersom du ikke har sort hår, bør du holde deg til brun eller mørkebrun kajal.

Rougen (blush) bør også gå i toner som matcher leppefargen. Ikke overdriv! Men ta gjerne med deg litt ekstra rouge til refreshing senere på kvelden.

Dersom du aldri har prøvd falske vipper før, men ønsker å bruke dette på dagen bør du øve litt i forkant. Kjøp gjerne noen vanlig remser på H&M og klipp av noen punkter som du limer på ytterst på vippene for å skape litt effekt. Det er slettes ikke pent dersom hele remser med vipper begynner på falle av. Det unngår du ved å velge punktvipper isteden for å lime på hele remsen. Ikke velg falske vipper som er for lange. Da vil de ikke blande seg inn med dine egne. Det er også viktig å bøye vippene dine med vippetang før du fester falske vipper.

Mascaraen må være vannfast! Dette er viktig da et bryllup kan bli emosjonelt. Avslutt også med mascara selv om du har valgt falske vipper. Det vil blande de bedre sammen med dine egne for et bedre resultat.

Leppefarge er viktig enten du velger leppestift eller gloss. Det bør være minst litt rosa farge i den. Lepper uten farge eller blank lipgloss uten farge vil få deg til å se blek ut på bilder.
Ikke overdriv med klissete gloss langt inn i munnvikene som kan se slimete ut. Dersom du velger mørke toner eller skarp rød, vær klar over at det kan få misfargede tenner til å se enda dårligere ut på bilder.
Husk å ta med deg ekstra leppestift eller gloss for mere påføring senere på kvelden.

Et glass champagne for å starte den store dagen, kan hjelpe nærvøse bruder til å slappe bedre av. Men det skal helst ikke drikkes alkohol før fotograf for å unngå å se rød og varm ut på bildene.Dersom tårene skulle trille så bruk papir i trykke- og pressebevegelser. Ikke tørk og dra papiret over huden. For all del ikke bruk våtservietter!

Eksempel på FEIL sminke:

Den is-lilla øyenskyggen samsvarer ikke med coral-røde lepper.
Hvit shimmer under øynene framhever hennes små linjer der.

Eksempel på RIKTIG sminke:

Øyenskygge, leppefarge, rouge og blomster matcher alle i farge.

Lykke til på den store dagen!

2 thoughts on “Brudemakeup og forberedelser til dagen!”

  1. Info Business In A Box

    This is a topic that’s near to my heart… Best wishes! Where are your contact details though?
    Many thanks – Treasa Redeker

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *