Livsgleder "Joys of Life"

Blomsterbed og kloakkrør mot terror

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kjære leser, har vi virkelig kommet dit at vi må ha terror beskyttelse, og det stygg som juling på Norges paradegate? Skaper blomsterbedene økt trygghet da?

Londons antiterrorsjef advarte for noen uker siden mot mulig bilterror i Karl Johans gate, og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sa da at tiltak var rett rundt hjørnet.

I samråd med politiet satte Oslo kommune nå i gang med disse tiltakene. Det er utplassert hindringer på Karl Johan samt Jernbanetorget, Lille Grensen og Arbeidergata.

Hensikten er å hindre og forebygge såkalt «tilsiktet påkjørsel», som man har sett eksempler på i blant annet Stockholm, Nice,; London og New York.

Kommunen understreket at det ikke er noen konkrete trusler mot Oslo eller disse områdene, men at kommunen, i samarbeid med politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST), har bestemt seg for å iverksette disse tiltakene.

Jeg har skrevet mye om sikkerhet i mitt liv, og mye om terrorisme. Så mye har jeg skrevet om begge disse temaene at jeg hadde lovet meg selv at jeg skulle la tematikken hvile en stund. Jeg lovet meg selv også at jeg skulle slutte å skrive artikler om idiotiske sikkerhetstiltak av det slaget som ikke gjør ting bedre eller tryggere men så kom politikerne meg i forkjøpet og klinte til med historien styggeste blomsterbed. Blomsterbed mot terror ned hele Norges paradegate Karl Johan gate. Jeg kan forstå at politikerne er bekymret for biler brukt til terrorisme som de reneste prosjektiler. Jeg har også advart mot dette selv på TV i forbindelse med 17-mai avviklingen tidligere i år, men blomsterbed? Nei, helt ærlig så ser det nå ut som om Norges paradegate er gjort om til lagringsplass for avkuttede kloakkrør av det slaget som ikke passer til annet enn nettopp kloakk.

Før feiringen av nasjonaldagen anbefalte jeg politikerne å blokkere sidegater til Karl Johan med mobile enheter. Det ville sikret barnetoget, men stygge blomsterbed på permanent basis? Nå må det ha kokt over for enkelte.

Da jeg først så disse rørene med blomster i så gikk tankene mine umiddelbart til Albania, og den Albanske statslederen som for noen tiår siden bygget bunkere og skyttergraver i betong over hele landet. Han fryktet en invasjon og fant løsningen i våpenløse skyttergraver som sto frem som et markant tegn på både stressangst, og total panikk. For meg blir blomsterbedene på samme sett. Ja, det er en viss fare for terror med bruk av kjøretøy som våpen. Ja, biler kan ta livet av folk i Oslo sentrum, men på samme måte som vi ikke kan utstyre alle med hjelm mot sykkelkræsj så kan vi heller ikke gi hver nordmann et bed å søke ly bak. For meg blir dette en paranoid form for beskyttelse, og det gjelder ikke minst fordi at bedene bare gjør at andre gater blir terror mål. Vi fjerner ikke problemet vi skyver det til andre steder, og vi viser samtidig at vi er både livredde og en smule paranoide. Gode sikkerhetstiltak skal fungere uten å synes eller tiltrekke seg oppmerksomhet. Bedene er en konstant påminnelse om at noen ikke har kontroll. Om at vi frykter en hendelse og for meg blir de dermed mer en påminnelse om at vi er ekstremt sårbare enn en faktisk beskyttelse av mannen i gata.

Bedene kan til og med bli brukt mot mannen i gata ved at terrorister med andre virkemidler en bil kommer unna fordi Politiets biler blir stoppet av egne bedd.

Det er verdt å  tenke på neste gang noen tenker å sette ut blomsterbed mot terror. Hvor skal grensen gå? Ved en terror beskyttet blomsterbed gate? 100 gater eller kanskje 1000 gater? Så lenge det finnes biler og gale terrorister så vil dette kunne skje og beskyttelse i en av tusenvis av gater er ikke bare idiotisk. Det er rett og slett med på å skape frykt for noe som kan skje hvor som helst og ikke bare på Karl Johan.

Skal Oslo virkelig se ut som London under 2.verdenskrig?

Kjære leser, du skal få en forretningside av meg. Selg avskårne kloakkrør til Oslo kommune. Det vil bli god butikk i årene fremover jeg lover!