Livsgleder "Joys of Life"

Blå-skjorte, og Svindeljeger men også pappa – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Blå-skjorte, og Svindeljeger men også pappa

Kjære leser, nå vil jeg fortelle om en følelse som slår det meste i verden. En følelse som jeg alltid har lengtet etter, og da snakker jeg først og fremst om en følelse som for meg handler om noe virkelig ekte. Følelsen av å få hente hente eller levere junior i barnehagen.

Det er liksom noe helt spesielt med de dagene da lillegutt og jeg starter dagen sammen med en brødskive og litt prat mens vi forbereder dagen vår. Det er noe helt spesielt med gutte-samtalene som vi har mens vi tusler bortover sammen enten det er på vei til barnehagen eller hjem til pappa-helg. For meg er disse dagene et utrolig sunt avbrekk fra alt det kaoset som ellers utgjør min «blåruss» hverdag. Tiden med Jr og rett og slett ekte og kompromissløs kjærlighet i sin reneste form.

Om jeg skal være helt ærlig med dere så har lærekurven vært ganske bratt når det kommer til det å være pappa på egenhånd, men med læring kommer erfaring, og Maximilian og jeg vi har det helt magisk når vi er sammen. Vi er flinke til å finne våre felles greier, og flinke til å ta en pause i hverdagen for å snakke om stort og smått. Vi har også blitt flinke til å nyte de små tingene, og der jeg før følte at det krevde en innsats å holde han aktivisert gjennom dagen, så ser jeg nå at det egentlig er ganske enkelt. Om han får gjøre noen småting som betyr mye for han så går alt på skinner.

En av disse små men enkle tingene er å leke i vann, så ganske så ofte så finner vi rom for en eller annen form for bad. Enten det er snakk om lek i et badekar eller i en svømmehall. En annen ting som virkelig gjør den lille håpefulle glad er frokost ute på favoritt-kafeen. Maxi har fått sin egen «Croissant», og den går ned på høykant. Det er rart det der med barn og litt søtt med syltetøy. Når syltetøyet er unnagjort så vil ha aller helst ut og sparke ball.

Når dag blir til kveld så bruker vi ligge rett ut og se film, og den delen av dagen er faktisk noe av det beste. Det er de minuttene som gjør at dagen blir komplett. Det er også gjerne de minuttene som inneholder de beste utsagnene fra den lille. I går hadde han for eksempel en helt fantastisk historie om en kakerlakk å fortelle. En kakerlakk som jeg skal ha sprayet med kakerlakk-spray så den havnet på ryggen. Det rare med hele historien er at jeg verken husker noen kakerlakk eller sprayen i seg selv, men jeg vet jo at kakerlakk sesongen på Kanariholmen ofte gjør sitt til at de dukker opp over alt og spray det må man ha. Uansett, så lo vi godt i går når fireåringen skulle si både kakerlakk og Gran Canaria i en og samme setning.

Nei  godtfolk, i min hverdag opplever jeg et ganske variert spekter av følelser og farger. Fra det litt mørke i det å jobbe med kriminalitet på RIG eller i Svindeljegerne, til det litt pastellfargede som reklame, og blogg. De ekte og sterke følelsesmessige fargene de finner jeg i den delen av mitt liv som går på å være pappa, og det skal ikke skyves under stol at dette er en side av livet som gir så utrolig mye.

Det er også en side av livet som i min «hotell-hverdag» blir litt borte, og der mye av det jeg gjør til tider går på auto-pilot så er det å få pappa-tid en skikkelig gave. Med det sagt så har jo min drøm alltid vært et skikkelig bra familie-liv, og selv om jeg ikke er der helt enda så har jeg en fantastisk liten skapning å oppleve verden med. En fantastisk skapning som før eller siden vil kunne lære meg minst like mye som jeg i dag kan lære han.

Livet har nok en dypere mening enn penger, statusjag, sosiale-medier og selvrealisering tross alt.

Relatert

Share:

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0