Livsgleder "Joys of Life"

“Banditter får penger av staten til å rømme landet – mannen i gata klarer ikke en regning på femtusen”

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Selv i Kardemommeby må skurker betale for egen flukt»

Kjære leser, det går ikke en dag uten at jeg tenker på min morfar Kjell. Mannen som lærte meg at alt var mulig, og som også fortalte meg at at «det er bedre å være liten å ha god råd enn å være stor og ha dårlig råd». Jeg husker at morfar tidlig lærte meg å spare penger. Han og jeg samlet en kroner i et rør på en meter. Vi skulle liksom kjøpe båt vi. Ikke det at en meter med kronestykker ville gitt oss rare båten, men det var prinsippet med å spare som var poenget og på den tiden virket en meter med penger som en hel formue for en Kjell-Ola med drømmer om å sette seil med morfar som mannskap. I alle fall så jeg det slik som barn. Morfar kunne være mannskap for jeg skulle være kaptein. Han var jo fra gården Haakerud ved Kongsvinger. Det er ikke mye hav på Kongsvinger! Jeg var fra Nordstrand – derfra kunne man i alle fall se sjøen.

Når vi først snakker om penger, og det så spare; Her om dagen var jeg på en presentasjon av nordmenns økonomi i regi av Resursbank, og en av de første bildene som lyste mot meg fortalte at 400.000 nordmenn har problemer med å takle en uforutsett regning på 5000 kroner. De samme bildene fortalte oss som satt i publikum at 800.000 nordmenn har problemer med å takle en uforutsett regning på 10.000 kroner. Det i seg selv er skremmende.

Det forteller nemlig om en tilstand i nasjonen Norge der vi som forbrukere helt har glemt hva morfars generasjon forsto så godt. Vi har glemt å sette tæring etter næring, og vi har glemt at penger på bok er det eneste som gjelder når tøffere tider kommer. De som har problemer med å takle en uforutsett kostnad vil trolig ty til forbrukslån, og kredittkort for å betjene den uforutsette kostnaden. De vil trolig måtte låne pengene til dyr rente og da er ikke kostnaden lenger fem eller titusen – den er en helt annen.

Den reelle kostnaden blir da så mye dyrere at de færreste tar seg bryet med å regne på merkostnaden. Det gir jo bare hodeverk, og snakker om hodeverk.

La oss snakke om en annen kostnad som er ren galskap.

I sommer avslørte TV 2 at flere tusen kriminelle får NAV-penger rett inn på konto mens de flykter fra norske myndigheter. Mange av disse har forlatt landet og lever godt på norske trygdeordninger i utlandet. En nøktern beregning viser at det årlig betales ut 277 millioner NAV-kroner til kriminelle som er på flukt. Over flere år dreier det seg om et milliardbeløp. Fredag fremmer regjeringen et forslag som skal få slutt på den statlige finansieringen av kjeltringer på flukt.

– Det innebærer endring av straffeprosessloven og folketrygdloven som gjør at de som er på rømmen fra politiet ikke skal få utbetalt ytelser fra NAV, sier Amundsen.

Vel, som Svindeljeger med svart belte i skurkeflukt finansiert av staten så kan jeg vel ikke annet enn å klappe i hendene. Det burde vært en reell gjennomgang av alt vi bruker penger på i NAV systemet her til lands. Maken til sløseri på skattebetalernes regning skal du lete lenge etter. At banditter på rømmer kan flykte med NAV penger som redskap er rett og slett helt sinnsykt.

Så med det sagt;

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

La oss håpe at politikerne får satt en stopper for dette en gang for alle. Personer som i dag er på rømmen vil få sine utbetalinger utbetalinger stoppet når lovforslaget trer i kraft. Det skjer når Stortinget er ferdig med å behandle saken.

Jeg krysser fingrene, og gleder meg til å jakte Svindlere uten at de får sponset reise av staten – om det da blir en sesong 2 av Svindeljegerne Tv3.

God helg & som alltid stay safe godtfolk.