Livsgleder "Joys of Life"

Alkoholfri, men ingen fanatiker – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Så starter vi dagen da. Albert og jeg!

Det er noe med disse morgenene der jeg får landet litt før kaoset starter og i dag er intet unntak. Høstsesongen for oss «blåskjorter» er i ferd med å sparkes i gang, og da gjør jeg som det alltid skal gjøres før viktige gjøremål. Starter dagen med en frokost og dagens aviser på Albert Bistro. Jeg starter dagen før dagen egentlig starter for med tusen gjøremål i kalenderen gjelder det å få oversikt. Oversikt før oversikten slår deg i ansiktet med full tyngde. Konsekvensen av å ikke vite hva dagen bringer før dagen er over deg er gjerne både fysisk og mental knock-out. Den står jeg over så tidlig på høsten. Det gjelder å starte med blanke ark, og en god dose positiv energi. I dag skinner til og med solen, og ifølge kalenderen skal jeg treffe en journalist som vil gjøre et profil-intervju. Det i seg selv kan bli spennende.

Når dagen etterhvert kommer godt i gang så vet jeg at den inkluderer både spennende møter med kollegaer i RIG, og en god dose svindlerjakt med Monster og Tv3. Jeg vet også at målet med denne dagen er å forsøke å gjøre en forskjell i alt jeg gjør. Bidra til å skape det lille ekstra, og når vi snakker om det lille ekstra så vil jeg få lov til å nevne boken Alkoholfri.

For noen år tilbake skrev jeg blogginnlegget «Min best bevarte hemmelighet» om hvorfor jeg sluttet å drikke alkohol. Dette ble delt av 32.000 mennesker på Facebook.

2014 sluttet forfatter Irina Lee å drikke alkohol. Ikke fordi hun måtte, eller fordi hun hadde drukket for mye. Tvert i mot. I en alder av 38 år var hun voksen nok til å ta sine egne valg. Hun valgte å ta seg fri fra alkoholen. Det skulle vise seg å være et omstridt valg, noe hun måtte forsvare og forklare overfor venner, bekjente og fremmede. Hvilken uskreven lov hadde hun brutt, siden det skapte så kraftige reaksjoner?

I Alkoholfri gjør forfatteren et dypdykk i den norske alkoholkulturen, uten å fokusere på debutalder, skadevirkninger eller inntoget av kontinentale drikkevaner. Denne gangen rettes oppmerksomheten mot lille mindretallet som ikke drikker. Lee har intervjuet mennesker som av ulike grunner, og med høyst forskjellige forhistorier, har valgt å leve alkoholfritt. Gjennom deres historier skildrer hun hvordan et alkoholisert samfunn oppleves uten promille. Det er en oppsiktsvekkende fortelling som rokker ved vår forestilling om nordmenn som et tolerant og raust folkeslag. Men det er også en fortelling som viser at det alkoholfrie livet kan være givende og gjennomførbart.

Jeg har selv blitt intervjuet til boken og vil selvfølgelig anbefale dere alle å lese den. Om ikke annet for å forstå at nordmenns forhold til alkohol er mer nyansert enn det kanskje kan fremstå i gatebildet en sen fredags eller lørdagskveld.

Med de ordene hever jeg juice glasset til en morgenskål. Takk Irina for at jeg fikk være en del av boken din. Takk for at du skriver den! Dette er en bok Norge virkelig trenger.

Les også «De 15 beste grunnene til at jeg sluttet å drikke alkohol»

Les også «Den siste gangen jeg drakk alkohol»

Boken er i butikk fra 16.august.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Relatert

Share: