Livsgleder "Joys of Life"

8 tips for å starte med naturlige produkter + min reise

Har du lyst å bytte til naturlige hud og skjønnhetsprodukter, men ikke helt vet hvordan? I dag skal du få noen gode tips på veien. Du kan også bruke disse tipsene mot andre ting, slik som kostholdsendringer(feks begynne med fullkornsmel, spise mindre sukker osv),. eller bytte ut vanlig giftige husholdningsprodukter(feks oppvaskmiddel og luftrens) med bedre alternativer. Om du lurer på fordelene med å bytte til mer naturlige produkter kan du lese mer om det her.

Slik gjør du byttet fra kjemisk til naturlig:

1. Ikke kast alt du har av produkter. Det første folk ofte gjør når de skal “prøve noe nytt” er å gå drastisk til verks. Det anbefaler jeg faktisk aldri. For det første har du brukt mye penger på de produktene du har, og for det andre så havner de jo bare på søppeldynga om du gjør det. Bruk heller opp det du har, men i stedet for å kjøpe nytt etterpå – kjøp naturlig for å erstatte.·Så spiller du også å angre på at du har kastet noe:

2. Erstatt produktene når du blir fri. En etter en, med dyrevennlige, miljøvennlige og sunnere produkter hver gang. Dusjsåpe og bodylotion er kanskje de som er enklest å bytte ut, og de som tilfører kroppen og miljøet mest kjemikalier. Bytt så sjampo og balsam, deodorant, sminke osv.

3. Forenkle hudpleie og skjønnhetsrutinene. Hvor mange produkter har du egentlig? Tell dem! Er det tre, ti, tredve? Tell så alle ingrediensene og pluss de sammen. Sjansene er at du tilfører huden din hundrevis av kjemiske stoffer hver dag. Trenger du virkelig separate kremer for øyne, ansikt, kropp, hender og føtter? Helsen, pengboken og baderomshylla sier nok nei, det gjør du ikke ?

4. Unngå bomkjøp. Få prøver eller kjøp  produkter i reisestørrelse slik at du kan teste dem før du kjøper, så slipper du bomkjøp. Kjøp produkter du virkelig liker og kommer til å bruke. Det er så dumt å kjøpe en masse produkter og sminke som man bare kaster til slutt.

5. Funker det ikke kommer du ikke til å bruke det. uansett hvor naturlige og bra produktet er, så gidder man ikke å bruke det om man ikke liker det. Et godt tips er også å lese Reviews på Iherb, som sier noe om hva brukerne synes om de forskjellige produktene. Det er veldig hjelpsomt om man er usikker på feks lukt, konsistens osv.

6. Sjekk ingrediensene.  Se deg ikke blind på flotte innpakninger, fancy logo og flotte markedsførings utsagn. Hopp rett til ingrediensene og gjør deg opp din egen mening.
Korte lister med ingredienser du vet hva er eller kjenner igjen er det beste.

7. Har du problemer med å gi opp favoritt produktet? Ikke gi opp selv om du ikke klarer å droppe et spesielt konvensjonelt produkt du bruker. Prøv heller å vende deg av å bruke det sakte men sikkert. Prøv feks å bruke den vanlige kjemikalie fylte leppestiften en gang om dagen i stedet for to, og bruk en naturlig leppestift den andre gangen. Etter hvert kan du bruke den vanlige en gang i uka til du ikke trenger den lengre. Ta en ting om gangen slik at du ikke blir overvelmet og gir opp.

8. Streb etter en forbedring ikke perfeksjon. Bare det å bytte noen produkter vil være bra. Begynn i det små.

Min egen reise fra kjemisk til mer naturlig dyrevennlig hudpleie

Jeg elsker sminke, lotions, parfyme og produkter for det ene og det andre. Jo bedre det lukter jo mer digger jeg det. Etter hvert som jeg ble mer obs på egen helse, miljø og dyrevelferd bestemte jeg meg for å sakte men sikkert få inn flere naturlige produkter i heimen.

Jeg begynte med å kjøpe meg mineralsminke. Jeg begynte i det små med concealer og rouge. Nå har jeg også begynt med andre typer vegansk concealer og rouge. Nå har jeg naturlige og veganske kremer, serum, øyenskygger, eyeliner, rouge, lipgloss, og mascara. Jeg byttet ut bodylotion med alternativer med mer naturlige ingredienser eller kroppsoljer. Jeg bruker også dagkremer som er dyrevennlige. Sist jeg var hos frisøren valgte jeg en økologisk frisør med plantebasert hårfarge. Veldig fornøyd med fargen må jeg si!

Det jeg synes har vært mest vanskelig er å finne en naturlig eller vegansk “kissproof” leppestift og en mascara som gir masse volum og som er vannfast nok. Jeg har funnet en bra mascara, men jeg synes den ga et for naturlig resultat. Jeg skal i alle fall prøve meg frem og fortsette reisen. Jeg skal prøve å få postet noen innlegg med produkttips etter hvert.

Jeg kjøper alle produktene mine fra Iherb. De har et enormt utvalg og fin pris. Pluss for at man kan lese alt om produktene og ingrediensene. Les alt om Iherb i Iherb guiden. Huak at rabattkode JEM146 sparer deg 5-10 dollar ved 1. bestilling. Til slutt, mitt siste tips:

8. Dra på oppdagelsesferd. Les om forskjellige produkter du synes ser interessant ut. Det er faktisk veldig mange bra produkter der ute som både er bra for deg, miljøet og dyrene. Under finner du linker til ulike aktuelle emner/produkter som kan hjelpe deg til en grønnere hverdag. Klikk på linken for å komme til siden:

Aktuelle søkeord innenfor emnene er: Natural, cruelty free, vegan, organic (=økologisk),og pure. Kryss av boksen under søkefeltet på Iherb siden for å søke på et av disse søkeordene innenfor det emnet du ønsker. Du kan også skrive hva du er ute etter sammen med ordet som feks “bodylotion” eller “nail polish”.

Lykke til på reisen mot en grønnere hverdag!

Q: Bruker du noe naturlig hudpleie? Inspirert? Andre gode tips å dele?

Leave a Comment

Your email address will not be published.