Livsgleder "Joys of Life"

5:2 dietten: Hva hvis vekten står stille?

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Hva gjør du hvis du ikke går ned i vekt?

Dersom du ikke har «syndet» på fastedagene; tenkt først over hvordan du har spist på de vanlige dagene (festdagene). Dersom du har kuttet kalorier drastisk på disse dager i tillegg, vil du ikke oppnå de store variasjonene som øker forbrenningen; og du kan ha havnet i hvilemodus. Da er det viktig å øke ditt kalori- og fettinntak på disse dager for å oppnå ønsket variasjon.

Skriv en dagbok over alt du spiser eller drikker i løpet av en uke (spesielt på fastedagene). Se så på kaloriinnholdet, og om noen matvarer kan kuttes ut. Noen mattyper varierer veldig i kalorier fra merke til merke. En muffins kan inneholde hva som helst mellom 300-600 kalorier.

Vær også obs på overspising på festdagene. Man skal spise «vanlig», det vil ikke si at man kan gjøre opp for fastedagene ved å overspise de andre dagene. Dersom du spiser på en måte som vanligvis ville gjøre at du går opp i vekt, kan du regne med at vekten står stille i fasteperiodene i stedet for å gå ned.

Å røre på seg mer vil garantert hjelpe! Studier på faste annenhver dag viste at de som trente samtidig som de utførte periodisk faste gikk ned dobbelt så mye i vekt enn de som ikke gjorde det. Så ta trappen eller skaff deg en skritteller. Et fint mål er 10 000 skritt per dag.

Dersom du har prøvd det ovenstående uten å se forskjell på vekten eller har truffet et platå kan du prøve å legge til en ekstra fastedag i uken slik at ukemønsteret blir 4:3 (i stedet for 5:2).

Eller dersom du ønsker raskere vektnedgang kan du prøve «The Every Other Day Diet» som går ut på å faste annenhver dag. Det var forskningen på denne dietten som var det første grunnlaget for 5:2-dietten. Det går ut på det samme som 5:2, bare at man faster annenhver dag i stedet.

Husk at kroppen kan stramme seg inn uten at man nødvendigvis går ned i vekt. Muskler veier mer enn fett, så dersom du trener kan det se ut som vekten ikke har rikket på seg. Det anbefales derfor å måle seg (spesielt rundt midjen) og overvåke endringen over en periode.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *