Livsgleder "Joys of Life"

5 ting jeg alltid har med meg

Med risiko for å fremstå som et firkantet vanedyr!

Litt lett herfra på en søndag…!

Når jeg skriver dette sitter jeg på en av favoritt kafeene mine og spiser frokost mens jeg gnir søvnen ut  av øynene. Det er en av de dagene der jeg har byttet ut blådress og skjorte med hettejakke og jeans. Rundt meg summer stemmer i ivrig kafe prat, og jeg bestemmer meg for å skrive litt.

Kan du tenke deg noe deiligere enn å sitte på kafe, titte på menneskene, høre musikk og ta notater med noe så gammeldags som en penn? Vel, den gode gamle pennen, og notatblokken er blant mine beste venner, og der både telefon, nettbrett og PC har det med å gå tom for batteri når vi trenger dem som mest så er det sjelden slik at en god gammel følges-venn som penn og papir svikter i nøden. Det vil si med mindre pennen er uttørket og papiret er vått eller sammenklistret av kaffe eller annet grums.

Min favoritt penn er av det tunge slaget. I sølv med en stødig spiss og solid utforming.

Jeg har en egen forkjærlighet for den gode gamle pennen, og der det kan skrives klossete med pen, i liten notatblokk der vet jeg at ideene som ellers blir borte forblir på arket. Ved alle de daglige digitale virkemidler der lagrer jeg til enhver så mye at oversikten blir borte i mengden, og de virkelig gode ideene de skal ikke bli borte.

Når støyet fra menneskemylderet rundt meg buldrer som mest da liker jeg å dykke inn i et univers av musikk, og som stemningsskaper så er det ingenting som slår musikk. Spesielt ikke om den spilles til bildene av mennesker som haster i alle retninger. Det blir nesten som om tonene setter et slags «soundtrack» til livet, eller en følelse i bevegelse.

La oss snakke litt om følelser, og valg.

Det sies at vi mennesker er vanedyr, og av alle vanedyr så er nok jeg ekstra bevisst på faste rutiner. Hver eneste morgen legger jeg klar de viktigste tingene som jeg er helt avhengig av i løpet av en dag, og da mener jeg enten jeg skal på jobbtur til utlandet eller jeg har en aktiv-lørdag med Jr.

Jeg har nemlig etterhvert innsett at jeg ikke fungerer uten et lite knippe virkemidler som gjør alt så mye enklere, og selv om disse hjelpemidlene er enkle i sin egen utforming og funksjon, så er de likevel reisevenner av det slaget som alltid fortjener en tur ut av huset.

Her er fem ting jeg aldri forlater huset uten. Det er jo søndag og på KleivenBlogg er helgen personlig tross alt.

  1. Penn og en liten notatblokk (gode ideer kommer når du minst venter det)
  2. Høretelefoner (musikk er livet)
  3. Mobiltelefon (om ikke annet så for musikk)
  4. Solbriller (alle superhelter har maske)
  5. Armbåndsur (Ok, da så har jeg klokke fetisj)

Hva tar du med deg når du skal ut?

Min topp 5 søndags musikk denne helgen følger under;

Soft søndag:)

ererr-8583880

Relatert

Share: