Livsgleder "Joys of Life"

40-årsgaven til meg selv – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Det er fortsatt noen måneder igjen til jeg runder det magiske tallet, men i natt lot jeg likevel kredittkortet gå en kule varmt og det for å sikre meg den optimale jubileumsgaven anledningen verdig. På kortet som følger gaven skal det stå; Fra meg til meg! Det fortjener jeg som har klart å bli så gammel!

La meg fortelle litt om gaven. Den egner seg like godt i dag som den gjorde til 30 årsdagen, og med meg på reisen får jeg både Frank Sinatra, Al Capone, og en liten dose Ernst Hemmingway. 40-årsgaven er et dypdykk i Cubas historie, og det på selveste Cuba.

For noen år tilbake reiste jeg tre uker til Cuba alene for å skrive på et bokprosjekt, og selv om boken aldri kom i mål så forelsket jeg meg så fullstendig i bakvendtlandet Cuba. Landet der butikkene er tomme for varer å handle. Internett knapt nok virker, bilene faller fra hverandre og menneskene alltid er glade. Det er så ufattelig mye bra å si om Cuba. Stedet der fritt forfall møter yrende folkeliv, vakre strender,  minner om gammel storhet og et øyfolks evige optimisme. Der faller selv en sliten risiko-analytiker til ro.

For meg personlig var møtet med Cuba det beste møtet jeg har hatt med et annet land, og et annet folkeslag. Selv etter å ha kjørt rundt på denne merkverdige øya i noen uker, så var det noe med å få dypdykke i sjelen til et folkeslag som så til de grader har sloss mot verden. Et folkeslag som har satt en kurs jeg aldri vil kunne forstå, men så er jeg jo også blåruss fra Norge. Langt unna å kunne forstå veivalg som inkluderer selvpining, styresett uten fremtidsutsikter og butikker uten andre varer enn rom, sigarer og bilder av de lokale heltene.

Nei, kjære venner. For meg handler det å reise på en slik tur om å  få litt perspektiver på den verden vi lever i, og samtidig se hvordan verden ser ut utenfor den trygge boblen som heter lille Norge. Her hjemme er det så lenge siden fattigdommen gjorde oss alle ydmyke og våkne at vi alle kan trenge en påminnelse. Vi har alle godt av å se annet enn den trygge norske havnen som er foret til randen med oljerikdom.

Med annet så mener jeg noe annet enn turist-resorts, paraplydrinker, lounge-barer, jålete fyllefester og hoteller med mange stjerner.

Kjære venner, jeg lover å lage en liten reiseblogg fra turen når den først er i gang så kan dere følge reisen om dere vil.  Turen finner sted først til høsten, så før den tid er det bare å la historien om øya med det store hjertet ta del i deres liv også. Det vil si om dere som meg liker røverhistorier, og et lite stykke action-drama fra nyere historie.

Jeg kan i såfall anbefale dere å starte med å lese litt om mafiaen på Cuba. En god start er denne linken her

Det er bare å la seg fascinere.

Her følger noen bilder fra min siste tur til Cuba. Den gang så jeg øya i Hemmingways fotspor.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Relatert

Share: