Livsgleder "Joys of Life"

10 ting om det å date en alene-mamma eller pappa. – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Dette blir som om be meg om å sage av meg armen

For mange år siden var jeg på date med en alene-mamma, og noe av det første hun sa til meg var at man ikke kødder med alene-mammaer. Hun kunne sikkert sagt alene-pappaer også for fedre med kids er like sårbare som sine motstykker av det kvinnelige kjønn. Det er liksom noe med at det å ha barn er en forpliktelse som går utenpå alt, og om man først dater en alene-mamma, eller pappa over tid så dater man ikke bare den personen men dens lille håpefulle også. Man «dater», og henger som alle andre gjør for å finne ut av en relasjon, men det hele får mer et seriøst preg, og grunnen er ganske enkelt at alene-mammaen eller pappen hele tiden må ta hensyn til poden, eller prinsessen og hvordan denne går overens med den personen som introduseres. Jeg husker at jeg som datende med en alene-mamma var skeptisk. Jeg var ikke klar for barn. Jeg var en «business og gladgutt» med dress og slips, og klippekort på restaurantene rundt Tjuvholmen. En gutt som kun var vant til å ta vare på meg selv. Jeg tror det kalles selvrealisering eller ren og skjær egoisme.

Det å date en alene-mamma, eller pappa og pule rundt samtidig er en million ganger verre enn å banne i kirken

Jeg var den gang alltid ute på restauranter og jeg hadde ganske grei økonomi. Tilværelsen var skyfri, men jeg satset likevel på en alene-mamma og ble reservepappa. Grunnen var like enkel som den er komplisert. Du kødder ikke med en alene-mamma, eller pappa. For meg betød det å «date eksklusivt» med hverandre fra det tidspunkt jeg var introdusert for barna. Det handlet om å ta barna på alvor, og selv om jeg ikke var deres biologiske far så ville jeg være et forbilde. Et forbilde var et enklere ord for meg å leve med, og også å skulle fylle enn reservepappa eller lignende. Dessuten så jeg fordelene i å bytte ut gullrekka ev utesteder på Tjuvholmen med gullrekka til NRK på TV.

Gullrekka på TV er både mer harmonisk og sexy enn kjøttmarkedene fra Bølgen & Moi til Bar og Hanami. Disse utgjør som utgjør gullrekka ved vannet i nabolaget mitt på Tjuvholmen.

Jeg følte meg egentlig aldri klar for å bli far eller reservepappa (blir man noen gang det). Jeg brukte derfor ordet forbilde, eller bare «Ola» om min rolle.

Når jeg nå har min sønn Maximilian annenhver helg som far på ekte, og bordet plutselig har snudd så er det de samme tingene som gjelder. Jeg er som et kinder-egg. Du får to for prisen av en og med det kommer mye glede, litt forpliktelser og masse kjærlighet. Vi alene-pappaer og mammaer vet nemlig å verdsette det vi har å komme med, og vi forstår bedre enn noen at det ikke er bare enkelt å få bonus-barn på kjøpet. Vi forstår at det i vår tilværelse kommer både muligheter og begrensninger som kompliserer for den som ikke har barn. Blant annet husker jeg at jeg var sjokkert over at alene-mammen som jeg datet ikke kunne gå ut på kvelden. Jeg tror jeg kalte hennes tilværelse med barna for et fengsel, og hun ble selvfølgelig fornærmet.

Det samme ser jeg motsatt vei nå. Når venner uten barn er ute og fester eller nyter livet uansett ukedag, så sitter jeg og passer på Jr som sover. Jeg er hjemme med poden annenhver langhelg og nyter det. Tilværelsen med en liten håpefull er ganske amazing. Enten man kommer inn i det som en reserveløsning eller som en biologisk forelder, men det krever også sitt.

Om du velger å treffe sønnen min, da har du valgt å ta det i hans liv. For meg betyr det at du ønsker å satse på en fremtid sammen. Hvordan det går i lengden er en annen sak. Livet kommer ikke med garantier.

Jeg ville ikke byttet ut min erfaring med noen av rollene for noe. Jeg vet hva det betyr å ha barn enten du er forbilde eller biologisk forelder. Sagt med andre ord; «dater» du meg over tid, så dater du også sønnen min, og vil du ikke ha han så er det som å be meg om å sage av meg armen. Det går ikke!

Her følger 10 fordeler med å date en alene-mamma eller pappa.

  1. Du kan bøtte ned godis, og det med unnskyldningen at du gjør kidsa en tjeneste ved å spise det opp.
  2. Du får en mann eller kvinne som er vant til å ta ansvar.
  3. Tiden han, eller hun bruker på sønn eller datter kan gi deg mer tid til dine egne ting – enten det er snakk om jobb, trening eller venner.
  4. Du får en mann, eller kvinne som du vet hvordan fungerer med barn – om dere skulle finne på felles barn i fremtiden.
  5. Du får ta del i gledene ved en liten skapning, og du slipper å ta total-ansvaret.
  6. Du får lære de siste «hotte» ordene og aktivitetene blant de unge og kule, og det helt uten innsats.
  7. Du kan se på Disney film uten å måtte forklare noen hvorfor.
  8. Du kan synge og danse av full hals, og ja du kan spille karaoke, eller danse-spill på Playstation.
  9. Du kan planlegge romantiske eller sexy turer i god tid på helger da «Kid awsome» er hos mor andre steder.
  10. Du får en mann, eller kvinne som verdsetter en kvinne, eller mann som tar han og poden som det kinder-egget det er. Det belønnes – jeg lover!

Relatert

Share: