Livsgleder "Joys of Life"

10 gode grunner til å velge økologisk mat – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Økologisk mat gir meg mer mer energi og overskudd

Det siste året har jeg virkelig fått øynene opp for kortreist og økologisk mat gjennom en grunnleggende interesse for kosthold og trening.

Som pappa med en travel hverdag både på jobben og privaten er overskudd viktig, og i jakten på mer overskudd og energi har jeg blitt stadig mer oppmerksom på effekten av det vi putter i kroppen av både mat og drikke. Nettopp derfor ble nyttårsforsettet mitt i år av det grønne slaget, og målet ble en minst en økologisk ingrediens i alle måltider. På sikt er det kanskje gjennomførbart med et 100% økologisk kosthold.

Veien er i hvert fall lagt mot en sunnere og grønnere livsstil.

Det er nemlig sant som de sier at vi blir det vi spiser, og gode matvarer kan forhindre både livsstilsykdommer og alvorlige lidelser. Her følger 10 GODE GRUNNER til å spise økologisk.

«Økomat er uten matsminke, sprøytemiddelrester eller syntetiske tilsettingsstoffer. Økologisk mat er også garantert produsert uten genmanipulering . Dessuten blir det rikere natur og renere jordsmonn og vann med økologisk landbruk»

1. Du får mat uten rester av sprøytemidler Når du spiser økologisk slipper du rester av sprøytemidler, som ikke bare dreper insekter, ugress og plantesykdommer, men også kan være skadelig for oss mennesker.

 2. Du får mat med mer smak

Økologiske grønnsaker inneholder generelt flere nærings- og smaksstoffer og mindre vann pr. kg enn ikke-økologiske grønnsaker.

 3. Du får rene varer uten sminke

Ø-merkede matvarer er ikke sminket med fargestoffer eller tilsatt kunstige tilsetningsstoffer. Vi må være klare over at matvarer som ser «perfekte» ut, ofte er farget og overflatebehandlet og derfor faktisk er langt fra perfekte i et miljø- og helseperspektiv.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

 4. Økologiske dyr har bedre forhold

Høy dyrevelferd er viktig i økologisk landbruk, blant annet har økologiske dyr bedre plass inne og oftere tilgang til uteareal, samt at de får næringsrikt, rent økologisk fôr.

 5. Økologisk landbruk er godt for vannet vårt

Økologiske bønder bruker ikke sprøytemidler og kunstgjødsel som kan forurense vassdrag og grunnvann.

 6. Bevar en rik og ren natur

Naturen er rikere og renere med økologisk landbruk, og vi bevarer bier, humler og andre pollinerende insekter som hjelper oss med 1/3 av verdens matproduksjon!

 7. Naturlig mat er sunn fornuft

Målet i økologisk produksjon er sunne og robuste dyr og planter.

 8. Nei takk til genmanipulert mat

I økologisk produksjon blir det hverken brukt genmanipulering til mat til mennesker, eller til fôr til dyr. Hovedgrunnen er at føre-var-prinsippet legges til grunn og det er ikke forsket nok til at vi kan være sikre på at det er trygt.

 9. Ø-merket står for grundig kontroll

Det grønne, norske Ø-merket og EU’s økologilogo er din garanti for økologisk kvalitet. Hver produsent kontrolleres minst en gang i året, og om Debio ønsker kan de dra på uanmeldt kontroll når som helst.

10. Økologi er godt for utviklingsland

En rekke internasjonale undersøkelser viser at økologiske metoder kan hjelpe fattige bønder i Afrika, Asia og Sør-Amerika med å produsere mer mat og tjene mer penger.

Flere gode tips og triks når det gjelder økologisk mat finner dere hos Oikos.

https://www.oikos.no/newsread/

Jeg er øko-frelst – hva med deg?

416026-10-1424787460011-2267810

Selv lille Max (over) foretrekker  økologisk mat

For bloggtips kontakt kjell-ola.kleiven@rignorge.no
Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

416026-10-1424785408721-4175277

WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

Relatert

Share: