Livsgleder "Joys of Life"

10 enkle ting som gjør livet så mye enklere – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Det blir ikke kaos av kaos om strukturen er god»

Så sitter jeg her da. Kontorpulten er ryddet, og Jr er sendt i barnehagen. Jeg er tilbake i Norge etter en lang sommerferie, og kreftene skal være tilbake i kroppen, men like fullt så sitter jeg er og dingler med beina. Rastløs men rolig og behersket på en og samme gang. Det er liksom noe med at «stille før stormen» er det som gjelder denne høsten også. Det er liksom noe med at hodet fortsatt er igjen under solen mens kroppen sitter her i dress og slips. Det er liksom noe med at alle inntrykkene fra ferien fortsatt surrer i hodet, og mens de fordøyes i sitt trege tempo så  sitter jeg og titter på bildene fra ferien mens jeg skroller sakte gjennom mailboksen. Det er enkelte feriebilder som gir mer glede i kroppen enn andre og spesielt de som inkluderer veldig gode venner. Det er godt å ha bra folk rundt seg, og det at disse alltid stiller opp for meg er en glede i seg selv.

Mens jeg sitter her og forsøker å finne tilbake til rutinene fra før sommeren så slår det meg at jeg jeg ikke helt forstår hvordan jeg klarte å levere alt som skulle på plass første halvår. RIG, TV, blogg og foredrag er en tøff-miks og nå ruller det snart igjen. Jeg hadde de siste ukene alltid med meg minst tre klesskift til en arbeidsdag. En detalj som du ikke forstår at er mulig før du plutselig gjør vanlig jobb, TV, reklame og eventuelt annet innen samme døgn. Nå er baggen pakket igjen. Jeg skal visstnok på tur i morgen, og flyet går 07.00.

Her følger mine topp tips for å få en kaotisk hverdag til å gå opp.

  1. Prioriter og gjør det  som kommer først i kalenderen først. Tidspress er et helvete og det og løse ting kronologisk er en gavepakke til deg selv
  2. Nedprioriter ting, og folk i hverdagen som stjeler energi eller tømmer deg for krefter
  3. Ikke bruk tid på ting/arbeidsoppgaver som gjelder det du ikke kan gjøre noe med
  4. Dropp å bekymre deg unødvendig for ting som kan men ikke har gått galt
  5. Hver alltid tilstede der du er. Er du eksempelvis på risikojobb, så skal du ikke tenke på TV-jobb.
  6. Bruken kvelden før på å legge til rette, men ikke bruk tid på ting som igangsetter tankeprosesser. Det å ikke få sove gjør at alt kræsjer.
  7. Kom deg på trening noen dager i uken. Endorfiner gir deg overskudd
  8. Spis mat som gir energi og ikke mat som bryter deg ned
  9. Bruk dødtid, og transportetapper til å sette deg inn i ting som kommer. En busstur, eller rundei taxi er perfekt til å oppdatere seg på neste oppgave.
  10. Hvil mellom slagene. Alle trenger hvile. Selv Superman og Wonderwoman

Det er som min gamle morfar alltid sa. Uten mat og drikke duger helten ikke.

Relatert

Share: