Livsgleder "Joys of Life"

10 av mine beste opplevelser på Gran Canaria – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Som en Disney-film pappa»

Om jeg skal se tilbake på sommerferien 2017 og dens høydepunkter,  så er det naturen som står for samtlige. Naturen er en skatt som vi mennesker av 2017 så altfor sjelden utforsker på ferie, og nettopp derfor blir dette blogginnlegget til mens jeg flyr nordover under SAS vinger. I sommer har jeg besteget kanariske fjelltopper, jeg har surfet, seilet, stand-up padlet, fisket, sovet i telt på en øde strand. Jeg har sett de mest fantastiske skapninger i sine naturlige omgivelser. Jeg har fått drømme meg bort på sjøen blant både delfiner, hai og hval rundt båten. Jeg har fisket min første Barracuda på stang, og også vært så heldig å få være til stede når besetningen på båten dro en hai ombord. Riktignok ved et uhell, og haien ble ganske skånsomt sluppet ut i vannet igjen.

For meg personlig var denne sommeren en spennende øvelse fordi det var den første helt på egenhånd etter samlivsbrudd, og med det så mener jeg uten eks-kjæresten og hennes to barn. Vår felles sønn har jeg hatt med på eventyr deler av ferien. Jeg har i sommer hatt Jr noen koselige uker, og i min omgang med han så har noe av det viktigste vært å gi han de samme naturopplevelsene som jeg selv skatter. Det er utrolig flott at den oppvoksende generasjon er rå med digitale hjelpemidler som telefoner og nettbrett, men det gjør det ikke mindre viktig å nyte de sidene av moder jord som de fleste av dem kun har sett på TV.

Jeg elsker sjøen, og derfor var også noe av det mest spektakulære denne sommeren å få komme tett på delfiner. Jeg har alltid drømt om disse skapningene og det å se hvordan de nærmest lekte rundt, og under båten vår var en stor opplevelse. Like spennende var det å gå tett på hval som blåste vann skyhøyt opp i luften. Skilpadder som svømte rundt båten gjorde alle båtturene til de reneste eventyr.

Når vi det siste feriedagene søkte roen i de kanariske fjellene så var lykken komplett da vi så en rekke rovdyr som vi bymennesker som meg stort sett kjenner fra Animal eller Discovery Channel . Jr han var ikke sen om å rope «Disney film pappa», og det sier vel alt om stemningen som råder når man trekker seg bort fra turistområdene. Du har så utrolig mye å glede deg over i den kanariske naturen om du bare gir den en sjans. Ellers gjelder jo dette naturen over alt ellers også. Ikke minst hjemme i Norge.

Mot julen 2017, som også tilbringes på øya har jeg allerede booket tur for å forsøke å fiske en «Blue marlin» med mine nye fiskekompiser. Jeg er hekta på dyrelivet på og rundt rundt Gran Canaria, og ser allerede frem til neste eventyr. Min eminente guide og kompis David er den perfekte turlederen som kan vise alle de spennende tingene man kan gjøre på øya, og hans stolthet over sine kanariske røtter kommer så utrolig godt til syne når han i fjellet stolt viser frem både fuglereder og dyrespor. På sjøen er han en mester og det er vel derfor vennene bare kaller han «El Pescador», eller fiskeren.

Her følger noen av mine beste naturopplevelser på øya.

  1. Innsjø fiske med stang. På Gran Canaria kan man få fisk på inntil 30 kg i noen av innsjøene. Dette er jo de reneste monstere for deg fleste av oss
  2. Fisketur med båt for havfiske. Du vil garantert få se hval, delfiner eller skilpadder. Hai er det også flust av spennende fisker du kan dra opp med litt flaks.
  3. Roque Nublo. En fjelltur som er så enkel at alle kan gå den, og utsikten over til Tenerife er formidabel
  4. Gui Gui stranda, er øyas siste urørte perle. Den når du på tre til fire timer, og turen som er ganske tøff gir deg både muligheten til å se hippier som lever i naturen, og nyte en strand som er så naturlig og vanskelig å nå at den stort sett er kjent fordi så mange skryter på seg å ha vært der
  5. Dags eller kveldsturer fra Arguineguin, og innover i landet. Ved flere anledninger har vi gått rett inn i landet fra Arguineguin, og du skal ikke gå veldig langt før landskapet endrer seg, og øya plutselig føles som en helt annen.
  6. Gå tur fra perlen Santa Lucia til nabobyen San Bartolome. Naturen er frodig og grønn på denne delen av øya
  7. Snorkle eller dykke på de urørte/mindre turistifiserte sidene av øya
  8. Seiltur til naboøya Tenerife. Kjøpe sjøsyk tabletter om du reagerer om litt sjø.
  9. Klatre og rappellere i fjellsidene. Mulighetene er uendelig mange
  10. Stå på SUP på øyas mer urørte sider. Det å komme til disse stedene med brett gir mange muligheter til å finne skatter som du bare kommer til med brett eller båt.

Om jeg skal slenge på at punkt nr elve så må det være å surfe en bølge på nordsiden av øya. Du er ikke en ekte mann før du har surfet deg gjennom atlanterhavets røffe krusninger.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Relatert

Share: