10 Responses

 1. Kari Gundersen
  Kari Gundersen
  at · Reply

  Hei!
  Fant fram til bloggen din idag, da jeg søkte etter stoff om fibromyalgi. Ble sittende og lese gjennom alt om fibromyalgien. Veldig mye nyttig og du har gjort en kjempejobb som har samlet inn all den informasjonen.

  Det var bare en ting jeg tenkte jeg skulle si i fra om. Det står at man ikke kan få Cymbalta på blå resept. Jeg gjør det. Måtte søke Helfo om å få det godkjent og fikk det godkjent med en gang.

  Ang Lyrica, så testet jeg først Neurotin og så Lyrica. Måtte først teste Lyrica i en måned og så måtte legen søke om jeg kunne få det på blå resept. Fikk så avslag fra Helfo, med begrunnelse at en revmatolog måtte søke om blå resept. Da jeg etter langt om lenge fikk time hos revmatolog og han søkte, så fikk jeg raskt ett positivt svar. Dessverre ga Lyricaen meg store bivirkninger etter hvert, så jeg måtte slutte med det.

  Mvh
  Kari Gundersen

 2. Lill H.
  Lill H.
  at · Reply

  Kan Prednisolon hjelpe på fibriomyalgi?

 3. Lill H.
  Lill H.
  at · Reply

  Tusen hjertelig takk for svar!

  Eg prøver å lære og finne svar, fordi eg ønsker å hjelpe mor mi som har diagnosen fibriomyalgi, og har hatt dette i 15-20 år. Så langt har ho ikkje fått særlig god hjelp, og det har etterkvart vorte veldig ille i periodar. Lite søvn, kvalme/diare, veldig dårlig matlyst, brennande smerte og uro i kroppen.
  I sommar fekk ho ei veldig dårlig periode igjen, noko som etterkvart går veldig utover livskvaliteten til både henne og far vår. Det er rett og slett tøft for heile familien. Ho oppsøkte legen igjen, og legen som var på vakt ga henne prednisolon. Det var eit par fantastiske dagar i følge ho sjølv, der kroppen slappa av, det var ikkje vondt i musklar og ledd, og ho fekk god matlyst og energi. Nedturen var at all søvn vart borte, og fastlegen ba henne slutte med prednisolon.

  Da kan ho altså ha inflammatorisk fibriomyalgi, eller andre revmatiske problem. Ho er ikkje overvektig, tvert imot, fordi ho nesten ikkje får i seg mat når ho er dårlig.

  Kva vil du råde ho til? Kva kan vi be legen om i dette tilfellet?

 4. Rita
  Rita
  at · Reply

  Hei!
  Kjempe flott og innholdsrik blogg. Har vært på «jakt» etter tips om naturlig medisiner, så her fant jeg mange gode tips! Lurer bare på om jeg bør prøve ut alt som dubhar skrevet om, eller noen om gangen? Takker igjen for at du deler med oss andre som har denne diagnosen:-)

 5. Torunn
  Torunn
  at · Reply

  Hei!
  Lurer på om du , eller noen andre, har erfaringer med medisiner som hever dopaminnivået? Har sett forskning fra USA som påstår at en del av problemet ligger i altfor lavt dopaminnivå. Har hørt om en medisin som heter Wellbuterin, som skal stimulere både dopamin og noradrenalin. Noen som vet eller har erfaringer?
  Har selv gått på antidepressiva uten nevneverdig effekt…

 6. Merete
  Merete
  at · Reply

  Hei.
  Veldig fin og nyttig side du har
  Jeg har lest meg opp og ned i mente på nettet og i flere land om hva som kan hjelpe.
  Det jeg personlig har kommet frem til og som fungere relativt greit for meg er en kombinasjon av dette:
  Naltrexson (på resept)
  L-lysin/ betaglucan (styrker immunforsvaret)
  Longo vital (enda mere for immunforsvaret)
  Ellers er det jo slik at på de verste dagene er det svært lite som hjelper dessverre. Skulle ønske det fantes en mirakelkur på dette, og da helt uten bivirkninger.
  Håper at dette kanskje kan hjelpe noen der ute :)
  mvh Merete

Leave a Reply